ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Образовање

ОШ „Олга Милошевић“: НАГРАДЕ И ПОХВАЛЕ ЗА „НАСМЕЈАНЕ АНЂЕЛЕ“

На Међународном литерарном конкурсу „Дани ћирилице“, одржаном у Баваништу под покровитељством Министарства просвете и технолошког развоја, ученице ОШ „Олга Милошевић“ из Литерарне секције „Насмејани анђели“, освојиле су треће место за песму „Невена тражи љубав“.

Недавно је штампан Зборник са награђеним ученичким песмама у коме је објављена песма, коју су написале: Александра Поповић, Најдана Ђокић и Теодора Радојичић. Међу најлепшим изабраним литерарним остварењима је и песма Давида Станковића, такође, матуранта наше школе. Основна школа „Олга Милошевић“ је награђена вредним књигама, које ће постати део богате збирке књига у школској библиотеци.

26. септембра одржана је промоција зборника „Још увек оремо наше њиве“, Удружења грађана ”Играле се делије”, а након расписаног четвртог књижевног конкурса „Милорад Петровић Сељанчица“. Промоција књиге и додела награда и признања, одржана је у Цркви Великомучника Димитрија. Овом приликом, нагађена је Милица Михаиловић, треће место, чланица литерарне секције „Насмејани анђели“. Специјале похвале добиле су ученице: Лидија Аранђеловић, Нина Живковић, Хелена Ђорђевић и Лара Лазић. Оне су читале своје награђене песме на овој промоцији, где су им уједно и уручене награде. Институт Кофучије из Београда, недавно је расписао литерарни и ликовни конкурс на тему „Кина у мојим очима“. 1. октобра 2020. године, проглашешени су и победници. Ученице наше школе, чланице литерарне секције, освојиле су две награде: Петра Пешић V1, треће место и Анђела Радовановић VI2, такође, треће место. Песме награђених ученица објављене су на интернет изложби награђених песама са конкурса. Ментор награђених ученица је наставница Снежана Чаировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *