OŠ „Olga Milošević“: NAGRADE I POHVALE ZA „NASMEJANE ANĐELE“

Na Međunarodnom literarnom konkursu „Dani ćirilice“, održanom u Bavaništu pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i tehnološkog razvoja, učenice OŠ „Olga Milošević“ iz Literarne sekcije „Nasmejani anđeli“, osvojile su treće mesto za pesmu „Nevena traži ljubav“.

Nedavno je štampan Zbornik sa nagrađenim učeničkim pesmama u kome je objavljena pesma, koju su napisale: Aleksandra Popović, Najdana Đokić i Teodora Radojičić. Među najlepšim izabranim literarnim ostvarenjima je i pesma Davida Stankovića, takođe, maturanta naše škole. Osnovna škola „Olga Milošević“ je nagrađena vrednim knjigama, koje će postati deo bogate zbirke knjiga u školskoj biblioteci.

26. septembra održana je promocija zbornika „Još uvek oremo naše njive“, Udruženja građana ”Igrale se delije”, a nakon raspisanog četvrtog književnog konkursa „Milorad Petrović Seljančica“. Promocija knjige i dodela nagrada i priznanja, održana je u Crkvi Velikomučnika Dimitrija. Ovom prilikom, nagađena je Milica Mihailović, treće mesto, članica literarne sekcije „Nasmejani anđeli“. Specijale pohvale dobile su učenice: Lidija Aranđelović, Nina Živković, Helena Đorđević i Lara Lazić. One su čitale svoje nagrađene pesme na ovoj promociji, gde su im ujedno i uručene nagrade. Institut Kofučije iz Beograda, nedavno je raspisao literarni i likovni konkurs na temu „Kina u mojim očima“. 1. oktobra 2020. godine, proglašešeni su i pobednici. Učenice naše škole, članice literarne sekcije, osvojile su dve nagrade: Petra Pešić V1, treće mesto i Anđela Radovanović VI2, takođe, treće mesto. Pesme nagrađenih učenica objavljene su na internet izložbi nagrađenih pesama sa konkursa. Mentor nagrađenih učenica je nastavnica Snežana Čairović.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.