ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Образовање

ОШ ”Олга Милошевић”: НАЈБОЉИ НА ФЕСТИВАЛУ „ВОЛИМ ШТО САМ ДЕТЕ“

Основна школа „Олга Милошевић“ је и ове године учествовала на Дечјем фестивалу „Волим што сам дете“ који се пети пут одржао у Основној школи „Вук Караџић“ у Крњеву. После двогодишње паузе због пандемије, сва деца су се ужелела не само дружења него и такмичења. То је диван начин да се створе нова познанства и провере знања из претходне године.

Од шест категорија у којима су сви учесници учествовали наши ученици су постигли одличне резултате. У категорији ликовног стваралаштва наша Ема Денчић (VI3) освојила је друго место. У категорији литерарних радова нижих и виших разреда, обе ученице су освојиле прво место, и то Јана Салатић из (V1) и Анђелија Тројановић (VIII1). Треће место су заузели ученици у трећој категорији, а то је Музички тобоган. Екипу су чиниле ученице Емина Јанићијевић и Дора Глишић (VII2) и Нина Мировић (VIII3). Најбоље пласирани су били и учесници Квиза знања – Јована Марас (VI2), Јован Лах (VI1) и Вук Андрејић (VIII2) који су скоро свим тачним одговорима из школског градива лако однели победу. И на крају, још једна златна екипа, и то спортска, у категорији Игре без граница, узела је прво место као најспретнија и најсналажљивија. Екипу су чинили Милан Стевановић (VI1), Аљоша Јовановић (VII2), Александра Гајић (VII3), Ања Петровић (VIII3) и Михајло Бранковић (VIII3). У категорији Плесом до снова ученице нижих и виших разреда одиграле су ефектну кореографију „Под златним сунцем Србије“. Неда Живковић (V1) цртала је на слободну тему у категорији „Нацртаћу, обојићу“. После сабирања освојених поена у свим категоријама, по трећи пут у Крњеву, школа „Олга Милошевић“ је освојила пехар за свеукупну победу на фестивалу.

Дивно смо се провели и надамо се да ћемо и наредних година показати ведар дух, жељу за победом и добро расположење. Наш златни тим предводили су: наставница Марија Јагличић, учитељица Гордана Маџић и наставник Милош Димић.Хвала Основној школи „Вук Караџић“ на одличној организацији фестивала и беспрекорној сарадњи.

Посебну захвалност дугујемо волонтерима школе из Крњева, дивној и вредној Анђели Тирнанић, која је целога дана била задужена за нашу школу, предано се посветила нашим ученицима и пружала им помоћ у сваком тренутку, као и Вукашин Шулејић, друг волонтер, десна Анђелина рука.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *