OŠ ”Olga Milošević”: NAJBOLJI NA FESTIVALU „VOLIM ŠTO SAM DETE“

Osnovna škola „Olga Milošević“ je i ove godine učestvovala na Dečjem festivalu „Volim što sam dete“ koji se peti put održao u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Krnjevu. Posle dvogodišnje pauze zbog pandemije, sva deca su se uželela ne samo druženja nego i takmičenja. To je divan način da se stvore nova poznanstva i provere znanja iz prethodne godine.

Od šest kategorija u kojima su svi učesnici učestvovali naši učenici su postigli odlične rezultate. U kategoriji likovnog stvaralaštva naša Ema Denčić (VI3) osvojila je drugo mesto. U kategoriji literarnih radova nižih i viših razreda, obe učenice su osvojile prvo mesto, i to Jana Salatić iz (V1) i Anđelija Trojanović (VIII1). Treće mesto su zauzeli učenici u trećoj kategoriji, a to je Muzički tobogan. Ekipu su činile učenice Emina Janićijević i Dora Glišić (VII2) i Nina Mirović (VIII3). Najbolje plasirani su bili i učesnici Kviza znanja – Jovana Maras (VI2), Jovan Lah (VI1) i Vuk Andrejić (VIII2) koji su skoro svim tačnim odgovorima iz školskog gradiva lako odneli pobedu. I na kraju, još jedna zlatna ekipa, i to sportska, u kategoriji Igre bez granica, uzela je prvo mesto kao najspretnija i najsnalažljivija. Ekipu su činili Milan Stevanović (VI1), Aljoša Jovanović (VII2), Aleksandra Gajić (VII3), Anja Petrović (VIII3) i Mihajlo Branković (VIII3). U kategoriji Plesom do snova učenice nižih i viših razreda odigrale su efektnu koreografiju „Pod zlatnim suncem Srbije“. Neda Živković (V1) crtala je na slobodnu temu u kategoriji „Nacrtaću, obojiću“. Posle sabiranja osvojenih poena u svim kategorijama, po treći put u Krnjevu, škola „Olga Milošević“ je osvojila pehar za sveukupnu pobedu na festivalu.

Divno smo se proveli i nadamo se da ćemo i narednih godina pokazati vedar duh, želju za pobedom i dobro raspoloženje. Naš zlatni tim predvodili su: nastavnica Marija Jagličić, učiteljica Gordana Madžić i nastavnik Miloš Dimić.Hvala Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ na odličnoj organizaciji festivala i besprekornoj saradnji.

Posebnu zahvalnost dugujemo volonterima škole iz Krnjeva, divnoj i vrednoj Anđeli Tirnanić, koja je celoga dana bila zadužena za našu školu, predano se posvetila našim učenicima i pružala im pomoć u svakom trenutku, kao i Vukašin Šulejić, drug volonter, desna Anđelina ruka.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.