ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Образовање

ОШ ”Олга Милошевић”: ОТВОРЕН ФУТУРИСТИЧКИ КАБИНЕТ ЗА ИНФОРМАТИКУ

Када је звездобројац с идворских пашњака снио своје снове загледан у небо и његове тајне, било му је довољно тек да прислони уво на земљу и чује шта му природа говори. Оне теже, компликованије задатке, морао је да решава у прашким и њујоршким учионицама, опремљеним тако да задовоље потребе не знатижељних, колико већ формираних научника и проналазача. Учионица коју данас отварамо и дух у којем то чинимо, слика је наше боље и сигурније будућности, будућности наше деце, Основне школе „Олга Милошевић“, али и наше Општине и наше Србије. Она је наш Праг и Њујорк у Паланци, прозор према европским вредностима које деци „Олге“ и њиховим родитељима желимо да приближимо, већ овде, на самом почетку њиховог образовања.

Развој дигиталних компетенција као један од примарних циљева српског образовног система, али и образовних система најразвијенијих земаља света, у овој учионици постаће реалност коју смо и сањали. Као својеврсна оаза за развијање дигиталних и оперативних способности у помало футуристичком концепту кабинета, учионица је замишљена да наставном особљу и ђацима сугерише универзалне вредности – знање као моћ с једне, и привилегију као заслугу за претходни труд и исцрпни рад, с друге стране.

Верујући да будућност не представља само модерно опремљен простор учионице, већ и достојанствен живот и образовање вредно сваког европског ђака, ОШ „Олга Милошевић“ је овај пројекат развила у оквиру пројекта „Социјална инклузија Рома и других осетљивих група у Србији 2019-2022.“ са нашим сјајним партнерима из Екуменске хуманитарне организације из Новог Сада, која се својом донацијом трајно уписала у странице богате историје, али и савремене садашњости ове образовне установе.

Екуменска хуманитарна организација препознала је наш досадашњи труд, ентузијазам и добру намеру да образовање у овој школи буде у духу тенденција модерних наставних програма, а ми са друге стране, препознали смо њихово велико срце и подршку коју пружају великом броју ђака из осетљивих категорија, пожелели смо да постанемо део њихове агенде и партнери у њиховој хуманој мисији коју спроводе у свим деловима наше државе. Надамо се да ћемо остати заједно на истом путу и у временима која долазе.

Велику захвалност дугујемо и председнику општине господину Николи Вучену, који је увек, ма какве околности биле, недвосмислено помагао и подржавао наш рад, знајући да је он заједнички и да резултате и плодове убирају ђаци, њихови родитељи, као и сви становници наше Паланке.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *