OŠ „Olga Milošević“: PONOVO MEĐU NAJBOLJIMA U SRBIJI

Na Filološkolm fakultetu u Beogradu održano je zvanično proglašenje  najboljih literarnih sekcija  osnovnih i srednjih škola u Republici Srbiji za školsku 2019/20. godinu. Ovo prestižno takmičenje , organizuje Društvo za srpski jezik Republike Srbije, Ministarstvo prosvete i tehnološkog razvoja i Zadužbina pesnikinje Desanke  Maksimović. Literarna sekcija Osnovne škole „Olga Milošević“ osvojila je drugu nagradu.

Ovo je drugo učešće Literarne sekcije „Nasmejani anđeli“ na ovakvom takmičenju i ponovo veliki uspeh, što ukazuje na ogroman talenat, zalaganje i stalni rad naših učenika, kako u školi, tako i periodu nastave na daljinu. Članovi literarne sekcije, u prethodnoj školskoj godini, osvojili su 36 nagrada na takmičenjima, koja su, uglavnom, međunarodnog karaktera..

Najuspešniji članovi literarne sekcije su: Lidija Aranđelović, Nina Živković, Srna Marković, Nikolina Radojičić, Milica Mihailović, Nemanja Spasić, David Stanković i Teodora Radojičić. Za mentorski rad sa učenicima nagrađena je profesorka Snežana Čairović, koja je sedamnaest godina rukovodilac ove literarne sekcije.

Čestitamo mentoru i svim članovima Literarne sekcije „Nasmejani anđeli i nadamo se da će nastaviti da neguju svoj pesnički talenat!

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.