ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Образовање

ОШ „Олга Милошевић“: ПРОФЕСИОНАЛНА ОРИЈЕНТАЦИЈА – ПОСЕТА ФИРМИ „NEW PEN“

Још једна веома успешна сарадња успостављена је између Основне школе „Олга Милошевић“ и паланачке фирме „New Pen“. Група ученика и наставника посетила је ову младу фирму и на занимљив начин се упознала са њиховом производњом оловака од рециклираног папира.

Препоруке за употребу баш ових оловака су бројне: за њихов настанак није посечено ни једно дрво, свака је уникатна, лако се режу, не ломе се и дуже трају, ХБ графит омогућава лагано писање и цртање, израђене су од потпуно нетоксичних материјала, а при томе је утрошак енергије био минималан.

Ову посету искористили смо за остваривање бројних циљева: професионалну оријенатaцију, развој предузетничког духа, развој еколошке свести, сарадњу са локaлном заједницом. Управо из тог разлога ову групу чинили су представници Ученичког парламента, Еколошке секције и осмог разреда. Све оно што смо сазнали била је одлична допуна нашем еTwinning пројекту 3R (Reuse, Reduce, Recycle), који је реализован са партнерским школама из Словеније, Хрватске и Босне.

Најискреније се захваљујемо колективу фирме на срдачном дочеку и отворености да своја искуства поделе са нама. Посебно се захваљујемо на пруженој могућности да направимо своје личне, персонализоване оловке. Радује нас да у нашем граду има оваквих људи и желимо им много пословних успеха и проширење тржишта.

Дарко Димитријевић, директор школе

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *