OŠ „Olga Milošević“: PROFESIONALNA ORIJENTACIJA – POSETA FIRMI „NEW PEN“

Još jedna veoma uspešna saradnja uspostavljena je između Osnovne škole „Olga Milošević“ i palanačke firme „New Pen“. Grupa učenika i nastavnika posetila je ovu mladu firmu i na zanimljiv način se upoznala sa njihovom proizvodnjom olovaka od recikliranog papira.

Preporuke za upotrebu baš ovih olovaka su brojne: za njihov nastanak nije posečeno ni jedno drvo, svaka je unikatna, lako se režu, ne lome se i duže traju, HB grafit omogućava lagano pisanje i crtanje, izrađene su od potpuno netoksičnih materijala, a pri tome je utrošak energije bio minimalan.

Ovu posetu iskoristili smo za ostvarivanje brojnih ciljeva: profesionalnu orijenataciju, razvoj preduzetničkog duha, razvoj ekološke svesti, saradnju sa lokalnom zajednicom. Upravo iz tog razloga ovu grupu činili su predstavnici Učeničkog parlamenta, Ekološke sekcije i osmog razreda. Sve ono što smo saznali bila je odlična dopuna našem eTwinning projektu 3R (Reuse, Reduce, Recycle), koji je realizovan sa partnerskim školama iz Slovenije, Hrvatske i Bosne.

Najiskrenije se zahvaljujemo kolektivu firme na srdačnom dočeku i otvorenosti da svoja iskustva podele sa nama. Posebno se zahvaljujemo na pruženoj mogućnosti da napravimo svoje lične, personalizovane olovke. Raduje nas da u našem gradu ima ovakvih ljudi i želimo im mnogo poslovnih uspeha i proširenje tržišta.

Darko Dimitrijević, direktor škole

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.