OŠ ”Olga Milošević”: PROGRAMERI DRUGI NA OKRUŽNOM TAKMIČENjU

Na Okružnom takmičenju u korišćenju drona, koje je održano u Smederevu, tim naših programera osvojio je drugi rang i plasirao se na Republičko takmičenje koje će se održati u aprilu.

Nastavnik Lazar Rašković predvodio je tim koji su činili Emilija Marinković, Vuk Andrejić, Petar Milošević i Luka Šević na festivalu pod sloganom „Znanjem za budućnost“. Organizatori takmičenja su Fondacija „Fond B92“ i Rotari klub „Beograd Čukarica“ pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete.

Ekipe su imale tri zadatka, tj. misije, koje su morali da savladaju: kontrola drona, savladavanje prepreka, izvršavanje zadataka i programiranje u programskom jeziku „Pajton“. Bodovalo se vreme izrade i tačnost zadataka.

Ovo je bila prilika da naši đaci primene svoje znanje i da pokažu da imamo čemu da se nadamo jer imamo vrhunske umove koji sa lakoćom rešavaju sve zadatke i ulivaju poverenje u sigurnu budućnost.

Ponosni smo na vas i želimo vam mnogo uspeha na Republičkom takmičenju.„Um je izvor svih stvari, um im prethodi, um ih stvara.“

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *