ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Образовање

ОШ ”Олга Милошевић”: ПРОГРАМЕРИ ДРУГИ НА ОКРУЖНОМ ТАКМИЧЕЊУ

На Окружном такмичењу у коришћењу дрона, које је одржано у Смедереву, тим наших програмера освојио је други ранг и пласирао се на Републичко такмичење које ће се одржати у априлу.

Наставник Лазар Рашковић предводио је тим који су чинили Емилија Маринковић, Вук Андрејић, Петар Милошевић и Лука Шевић на фестивалу под слоганом „Знањем за будућност“. Организатори такмичења су Фондација „Фонд Б92“ и Ротари клуб „Београд Чукарица“ под покровитељством Министарства просвете.

Екипе су имале три задатка, тј. мисије, које су морали да савладају: контрола дрона, савладавање препрека, извршавање задатака и програмирање у програмском језику „Пајтон“. Бодовало се време израде и тачност задатака.

Ово је била прилика да наши ђаци примене своје знање и да покажу да имамо чему да се надамо јер имамо врхунске умове који са лакоћом решавају све задатке и уливају поверење у сигурну будућност.

Поносни смо на вас и желимо вам много успеха на Републичком такмичењу.„Ум је извор свих ствари, ум им претходи, ум их ствара.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *