OŠ ”Olga Milošević”: RADIONICA O PRAVOPISU

,,Mart – mesec srpskog jezika“ je manifestacija koju je 2022. godine pokrenulo Društvo za srpski jezik i književnost Srbije u saradnji sa katedrama za srpski jezik i srpsku književnost Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Naša namera je da kroz različite aktivnosti popularizujemo školski predmet Srpski jezik i književnost, a da u isto vreme široj javnosti ukažemo na lepotu i izražajne mogućnosti našeg jezika.Uvek se možemo izražavati bolje i lepše, ali i znati više o svom i drugim jezicima.

U Osnovnoj školi „Olga Milošević“ bilo je radno i među kolegama. U okviru „Marta, meseca srpskog jezika “ u Učionici budućnosti u našoj školi nastavnice Mirjana Janjić i Marija Jagličić su realizovale radionicu o pravopisu. U uvodnom delu radionice su razgovarale sa kolegama o nekim nedoumicama koje ih muče. Nakon toga su imali zadatak da isprave greške u tekstu koje su veoma česte.

Na kraju, kolege su se podelile u nekoliko ekipa i zajedno se sa ostalim nastavnicima srpskog jezika takmičili u kvizu. Bilo je veoma interesantno i korisno i za realizatore radionice i za same učesnike.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *