ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Образовање

ОШ ”Олга Милошевић”: РАДИОНИЦА О ПРАВОПИСУ

,,Март – месец српског језика“ је манифестација коју је 2022. године покренуло Друштво за српски језик и књижевност Србије у сарадњи са катедрама за српски језик и српску књижевност Филолошког факултета Универзитета у Београду.

Наша намера је да кроз различите активности популаризујемо школски предмет Српски језик и књижевност, а да у исто време широј јавности укажемо на лепоту и изражајне могућности нашег језика.Увек се можемо изражавати боље и лепше, али и знати више о свом и другим језицима.

У Основној школи „Олга Милошевић“ било je радно и међу колегама. У оквиру „Марта, месеца српског језика “ у Учионици будућности у нашој школи наставнице Мирјана Јањић и Марија Јагличић су реализовале радионицу о правопису. У уводном делу радионице су разговарале са колегама о неким недоумицама које их муче. Након тога су имали задатак да исправе грешке у тексту које су веома честе.

На крају, колеге су се поделиле у неколико екипа и заједно се са осталим наставницима српског језика такмичили у квизу. Било је веома интересантно и корисно и за реализаторе радионице и за саме учеснике.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *