OŠ ”Olga Milošević”: ”TRŽNICA IDEJA” U NARODNOM MUZEJU U BEOGRADU

Direktor Osnovne škole „Olga Milošević“ Darko Dimitrijević i pedagog Biljana Živković posetili su u Atrijumu Narodnog muzeja u Beogradu „Tržnicu ideja“.

Na ovoj tradicionalnoj manifestaciji namenjenoj vaspitačima, nastavnicima, direktorima i stručnim saradnicima, predstavljene su brojne kreativne i edukativne aktivnosti od strane ustanova kulture i drugih organizacija. Cilj ove manifestacije je kontinuirana saradnja muzeja i škola i prepoznavanje baštine kao resursa, a ustanova kulture kao mesta za učenje. Predstavile su se 23 ustanove koje se na različite načine bave edukacijom dece i mladih, a među njima Muzej Vojvodine, Etnografskim muzej u Beogradu, PTT muzej, Muzej nauke i tehnike, Istorijski muzej Srbije, Jugoslovenska kinoteka, Galerija slika Save Šumanovića iz Šida, Zadužbina Ilije Kolarca, Narodni muzej iz Kikinde, Muzej grada Beograda, Muzej Vuka i Dositeja, Narodni muzej, Muzej iluzija, Muzej afričke umetnosti, Zavičajni muzej Knjaževac i mnogi drugi.

Bila je ovo divna prilika da se porazmisli o obogaćivanju rada nastavnih i vannastavnih aktivnosti, pokretanju saradnje i organizaciji poseta u narednom periodu.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.