ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Образовање

ОШ ”Олга Милошевић”: УЧИОНИЦА БУДУЋНОСТИ НАГРАЂЕНА ПРЕСТИЖНИМ ПРИЗНАЊЕМ

Балканско архитектонско бијенале је једна од највећих и најзначајнијих интернационалних смотри савременог архитектонског и дизајнерског стваралаштва на овим просторима. На овогодишњој смотри, идејно решење арихитекте Александра Гушића, наша УЧИОНИЦА БУДУЋНОСТИ, освојила је треће место у категорији ентеријер.

Балканско архитектонско бијенале (БАБ) је платформа критичког промишљања савремене архитектуре и дизајна, насталих у околностима одсуства јаких институционалних оквира, ограничености материјалних ресурса, техничке и актерске поднормираности. Вредност Бијенала, као таквог, огледа се у чињеници да уместо пуког приказивања квалитетне архитектонске продукције, кроз серију различитих анализа (научну конференцију, међународну изложбу и стручна предавања) истражује феномен критичког регионализма на Балкану.

Циљ Бијенала јесте да окупи и умрежи истакнуте ауторе из сродних области урбанизма, архитектуре и дизајна из различитих средина. Сврха ове међународне манифестације јесте да прикаже и промовише примере добре праксе, али и да покрене дискусију на најважније теме од интереса за привреду и струку. Награде се добијају у пет излагачких категорија: архитектура, урбанизам, нереализовани пројекти, дизајн ентеријера и дизајн намештаја.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *