Osmi Zimski susreti učitelja u Smederevskoj Palanci: MESTO GDE SE STIČU BODOVI

-Osmi Susreti u Palanci, 33. u Srbiji

 

U Smederevskoj Palanci, u Osnovnoj školi „Olga Milošević“, održani su Zimski susreti učitelja. Organizator i domaćin po osmi put bilo je Društvo učitelja Smederevske Palanke. Ovo su, inače  33. susreti na nivou Srbije.

Učitelj i član Upravnog odbora Društva učitelja Smederevske Palanke Ivica Kuzmanović kaže da je cilj Zimskih susreta bio da učitelji i svi koji rade u nastavi u prosveti obezbede potrebne bodove koje je propisalo Ministarstvo prosvete.

Dolaskom i učešćem na ovakvim seminarima dobija se osam bodova. Za pet godina svi zaposleni treba da skupe 120 bodova.

-Kao što se vidi, to nije baš ni lako – predočava Kuzmanović.- Mi smo od pregršt  akreditovanih seminara, a ima ih preko hiljadu, odabrali šest aktuelnih. Učitelji, nastavnici, pedagozi, psiholozi, vaspitači i direktori škola, biraju jedan od šest seminara. Ove godine je bilo 200 učesnika.

Učešće su uzele sve škole, ne samo sa teritorije Opštine Smederevska Palanka, već  i šire. Na ovim susretima bili su prisutni predstavnici škola iz Velike Plane, Mladenovca, Kovačevca… Tu su bili i učesnici-predavači iz Beograda, Novog Sada, Smedereva, Požarevca, Kraljeva…

 

D. Janojlić

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *