ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Образовање

Осми Зимски сусрети учитеља у Смедеревској Паланци: МЕСТО ГДЕ СЕ СТИЧУ БОДОВИ

-Осми Сусрети у Паланци, 33. у Србији

 

У Смедеревској Паланци, у Основној школи „Олга Милошевић“, одржани су Зимски сусрети учитеља. Организатор и домаћин по осми пут било је Друштво учитеља Смедеревске Паланке. Ово су, иначе  33. сусрети на нивоу Србије.

Учитељ и члан Управног одбора Друштва учитеља Смедеревске Паланке Ивица Кузмановић каже да је циљ Зимских сусрета био да учитељи и сви који раде у настави у просвети обезбеде потребне бодове које је прописало Министарство просвете.

Доласком и учешћем на оваквим семинарима добија се осам бодова. За пет година сви запослени треба да скупе 120 бодова.

-Као што се види, то није баш ни лако – предочава Кузмановић.- Ми смо од прегршт  акредитованих семинара, а има их преко хиљаду, одабрали шест актуелних. Учитељи, наставници, педагози, психолози, васпитачи и директори школа, бирају један од шест семинара. Ове године је било 200 учесника.

Учешће су узеле све школе, не само са територије Општине Смедеревска Паланка, већ  и шире. На овим сусретима били су присутни представници школа из Велике Плане, Младеновца, Ковачевца… Ту су били и учесници-предавачи из Београда, Новог Сада, Смедерева, Пожаревца, Краљева…

 

Д. Јанојлић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *