ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Образовање

Основна школа „Радомир Лазић: ПОНОС НАШЕ ШКОЛЕ 2016/2017.  

Како је то већ обичај у нашој школи, на Видовдан је одржан, у локалном Дому културе, Општи родитељски састанак. Шесту годину заредом његов неизоставни део јесте и манифестација „Понос наше школе“ на којој се истичу успеси наших ученика у текућој школској години. У уметничком делу програма учествовали су Теодора Мајсторовић, Катарина Анђелковић, Анастасија и Владлена Архипкина те Матија Витић и балерине студија „Арабеск“ из Смедеревске Паланке. Присутне су поздравили директор школе Дамир С. Живковић, Добрица Јелић, потпредседник Оријентиринг савеза Србије и проф. др Радмила Милентијевић чија фондација награђује најбоље ученике осмог разреда. Потом су посетиоци имали прилику да погледају филм о активностима наше школе и ученика у текућој школској години.

Након филма на сцени су се појавили сви ученици који су ове школске године постигли извесне резултате на такмичењима или се истакли у активностима везаним за рад школе. У завршном делу програма уручене су награде и признања носиоцима Вукових диплома и најбољим ученицима осмог разреда. Ове године у нашој школи похвалу „Ученик генерације“ заслужио је Марко Батинић, док су најбољи ученици одељења Михајло Ђорђевић и Теодора Ћосић. Ове школске године награђено је још четири ученика, по два ученика за успехе и залагање из наставног предмета српски језик и два ученика за успехе и залагање из наставног предмета историја. Добитници награде за српски језик су: Александар Мратинковић и Јована Батинић. Добитници награде за историју су: Лидија Голубовић и Немања Поповић. Сви наведени ученици су новчано награђени средствима Фондације „Фонд проф. др Радмила Милентијевић“. За Видовдан је из штампе изашао и нови број нашег листа „Срце школе“.

Награђени ученици, њих 37, путовали су и на једнодневни излет који је реализован 2. јула 2017. године. На излету ученици су посетили Природњачки центар у Свилајнцу, Парк макета у Деспотовцу, манастир Манасију, а највише смо одмарали код водопада Велики бук (Лисине).

Дамир С. Живковић, директор ОШ „Радомир Лазић“ Азања

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *