Osnovna škola „Radomir Lazić: PONOS NAŠE ŠKOLE 2016/2017.  

Kako je to već običaj u našoj školi, na Vidovdan je održan, u lokalnom Domu kulture, Opšti roditeljski sastanak. Šestu godinu zaredom njegov neizostavni deo jeste i manifestacija „Ponos naše škole“ na kojoj se ističu uspesi naših učenika u tekućoj školskoj godini. U umetničkom delu programa učestvovali su Teodora Majstorović, Katarina Anđelković, Anastasija i Vladlena Arhipkina te Matija Vitić i balerine studija „Arabesk“ iz Smederevske Palanke. Prisutne su pozdravili direktor škole Damir S. Živković, Dobrica Jelić, potpredsednik Orijentiring saveza Srbije i prof. dr Radmila Milentijević čija fondacija nagrađuje najbolje učenike osmog razreda. Potom su posetioci imali priliku da pogledaju film o aktivnostima naše škole i učenika u tekućoj školskoj godini.

Nakon filma na sceni su se pojavili svi učenici koji su ove školske godine postigli izvesne rezultate na takmičenjima ili se istakli u aktivnostima vezanim za rad škole. U završnom delu programa uručene su nagrade i priznanja nosiocima Vukovih diploma i najboljim učenicima osmog razreda. Ove godine u našoj školi pohvalu „Učenik generacije“ zaslužio je Marko Batinić, dok su najbolji učenici odeljenja Mihajlo Đorđević i Teodora Ćosić. Ove školske godine nagrađeno je još četiri učenika, po dva učenika za uspehe i zalaganje iz nastavnog predmeta srpski jezik i dva učenika za uspehe i zalaganje iz nastavnog predmeta istorija. Dobitnici nagrade za srpski jezik su: Aleksandar Mratinković i Jovana Batinić. Dobitnici nagrade za istoriju su: Lidija Golubović i Nemanja Popović. Svi navedeni učenici su novčano nagrađeni sredstvima Fondacije „Fond prof. dr Radmila Milentijević“. Za Vidovdan je iz štampe izašao i novi broj našeg lista „Srce škole“.

Nagrađeni učenici, njih 37, putovali su i na jednodnevni izlet koji je realizovan 2. jula 2017. godine. Na izletu učenici su posetili Prirodnjački centar u Svilajncu, Park maketa u Despotovcu, manastir Manasiju, a najviše smo odmarali kod vodopada Veliki buk (Lisine).

Damir S. Živković, direktor OŠ „Radomir Lazić“ Azanja

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *