ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Образовање

Почео упис првака

20355-skola5Упис деце у први разред основне школе почиње 1. априла, а судећи по статистичким подацима, ове године у школским клупама широм Србије можемо очекивати више првака.

У школској 2015/16. години уписују се сва деца рођена од марта 2008. до марта 2009. године и по статистичким показатељима у том периоду рођено је 68.740 деце.
Од докумената су потребни извод из матичне књиге рођених, потврда о пребивалишту, потврда да је дете похађало предшколски програм, систематски преглед, уверење од лекара да је способно за школу и доказ о вакцинацији. Званично упис траје до краја маја, али ће се уписивати и деца која се пријаве у септембру.
Постоји могућност да дете раније крене у школу, са шест до шест и по година, али тек након провере спремности за полазак у школу. Такође, ако дете старије од седам и по година, због болести или других разлога, није уписано у први разред, може да се упише у први или одговарајући разред на основу претходне провере знања.
Школа је дужна да упише свако дете са свог подручја, али на захтев родитеља, у складу са могућностима школе, дете може похађати и школу којој територијално не припада.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *