Počeo upis prvaka

20355-skola5Upis dece u prvi razred osnovne škole počinje 1. aprila, a sudeći po statističkim podacima, ove godine u školskim klupama širom Srbije možemo očekivati više prvaka.

U školskoj 2015/16. godini upisuju se sva deca rođena od marta 2008. do marta 2009. godine i po statističkim pokazateljima u tom periodu rođeno je 68.740 dece.
Od dokumenata su potrebni izvod iz matične knjige rođenih, potvrda o prebivalištu, potvrda da je dete pohađalo predškolski program, sistematski pregled, uverenje od lekara da je sposobno za školu i dokaz o vakcinaciji. Zvanično upis traje do kraja maja, ali će se upisivati i deca koja se prijave u septembru.
Postoji mogućnost da dete ranije krene u školu, sa šest do šest i po godina, ali tek nakon provere spremnosti za polazak u školu. Takođe, ako dete starije od sedam i po godina, zbog bolesti ili drugih razloga, nije upisano u prvi razred, može da se upiše u prvi ili odgovarajući razred na osnovu prethodne provere znanja.
Škola je dužna da upiše svako dete sa svog područja, ali na zahtev roditelja, u skladu sa mogućnostima škole, dete može pohađati i školu kojoj teritorijalno ne pripada.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *