ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Образовање

Поклон локалне самоуправе малишанима у ПУ ”Чика Јова Змај”: 1016 УЏБЕНИКА ПРИПРЕМНОГ ПРЕДШКОЛСКОГ ПРОГРАМА

Председник општине Никола Вучен је посетио ПУ „Чика Јова Змај“ и уручио уџбенике намењене деци старијих група и предшколског узраста.

Локална самоуправа обезбедила је 1016 уџбеника који су конципирани тако да прате нове основне потребе предшколског васпитања и образовања деце узраста од три до шест година.

Обраћајући се васпитачима и малишанима, председник Вучен је рекао да ће локална смоуправа наставити да улаже у развој предшколског васпитања деце и да ће за ту намену идуће године бити опредељено знатно више новчаних средтава.

– Ове године комплетно смо реновирали вртић „Лептирић“ који је био оштећен у пожару. У наредној години планирамо адаптацију још два до три вртића и то ће нам бити приоритет. План нам је да у наредне три године реновирамо све објекте на подручју општине. На тај начин нашој деци ћемо обезбедити што боље услове за боравак у вртићима, где поред игре и дружења са вршњацима стичу и нова знања – истакао је Вучен.

Нови уџбеници који у потпуности прате основни програм предшколског васпитања и образовања омогућавају малишанима да сами бирају како ће радити развијајући машту и креативност.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *