Poklon lokalne samouprave mališanima u PU ”Čika Jova Zmaj”: 1016 UDŽBENIKA PRIPREMNOG PREDŠKOLSKOG PROGRAMA

Predsednik opštine Nikola Vučen je posetio PU „Čika Jova Zmaj“ i uručio udžbenike namenjene deci starijih grupa i predškolskog uzrasta.

Lokalna samouprava obezbedila je 1016 udžbenika koji su koncipirani tako da prate nove osnovne potrebe predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece uzrasta od tri do šest godina.

Obraćajući se vaspitačima i mališanima, predsednik Vučen je rekao da će lokalna smouprava nastaviti da ulaže u razvoj predškolskog vaspitanja dece i da će za tu namenu iduće godine biti opredeljeno znatno više novčanih sredtava.

– Ove godine kompletno smo renovirali vrtić „Leptirić“ koji je bio oštećen u požaru. U narednoj godini planiramo adaptaciju još dva do tri vrtića i to će nam biti prioritet. Plan nam je da u naredne tri godine renoviramo sve objekte na području opštine. Na taj način našoj deci ćemo obezbediti što bolje uslove za boravak u vrtićima, gde pored igre i druženja sa vršnjacima stiču i nova znanja – istakao je Vučen.

Novi udžbenici koji u potpunosti prate osnovni program predškolskog vaspitanja i obrazovanja omogućavaju mališanima da sami biraju kako će raditi razvijajući maštu i kreativnost.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.