Povodom Dečije nedelje Nikola Vučen obilazi sve osnovne škole u Opštini: POKLON LOKALNE SAMOUPRAVE ŠKOLSKI PRIBOR ZA SVE PRVAKE

Povodom Dečije nedelje, koja se ove godine održava pod nazivom „Podeljena sreća dva puta je veća“, predsednik Opštine, Nikola Vučen, obišao je četiri gradske osnovne škole i đacima prvacima uručio poklone u vidu školskog pribora.

Predsednika Opštine su u svakoj školi dočekali direktori sa saradnicima i upoznali ga sa programom i radom za ovu školsku godinu, kao  i sa sprovođenjem preventivnih mera u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom.

-Razmišljali smo kako i na koji način, shodno trenutnoj epidemiološkoj situaciji, da pomognemo i motivišemo đake prvake da se što bolje i lakše adapritiraju u školi. Zato smo odlučili da, kao i za predškolce, obezbedimo poklone koji sadrže školski pribor. To je naravno samo deo pomoći lokalne samouprave namenjen đacima. Danas smo obišli sve četiri gradske škole, a narednih dana, u toku Dečije nedelje, obići ćemo sve seoske škole i mališanima uručiti poklone. Obezbedili smo 341 paket za prvake koliko ih je upisano u ovu školsku godinu na teritoriji naše Opštine. Ono što nas raduje jeste da predškolaca ima 410, tako da ćemo  iduće  godine imati dva  odeljenja više. Moram  da zaključim da je epidemiološka situacija u svim školama dobra, poštuju se sve mere zaštite i preporuke epidemiologa. Sve škole su spremne za početak grejne sezone, obezbeđeni su derivati tako da roditelji ne treba da brinu – rekao je Vučen.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.