ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Образовање

Поводом Дечије недеље Никола Вучен обилази све основне школе у Општини: ПОКЛОН ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ ШКОЛСКИ ПРИБОР ЗА СВЕ ПРВАКЕ

Поводом Дечије недеље, која се ове године одржава под називом „Подељена срећа два пута је већа“, председник Општине, Никола Вучен, обишао је четири градске основне школе и ђацима првацима уручио поклоне у виду школског прибора.

Председника Општине су у свакој школи дочекали директори са сарадницима и упознали га са програмом и радом за ову школску годину, као  и са спровођењем превентивних мера у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом.

-Размишљали смо како и на који начин, сходно тренутној епидемиолошкој ситуацији, да помогнемо и мотивишемо ђаке прваке да се што боље и лакше адапритирају у школи. Зато смо одлучили да, као и за предшколце, обезбедимо поклоне који садрже школски прибор. То је наравно само део помоћи локалне самоуправе намењен ђацима. Данас смо обишли све четири градске школе, а наредних дана, у току Дечије недеље, обићи ћемо све сеоске школе и малишанима уручити поклоне. Обезбедили смо 341 пакет за прваке колико их је уписано у ову школску годину на територији наше Општине. Оно што нас радује јесте да предшколаца има 410, тако да ћемо  идуће  године имати два  одељења више. Морам  да закључим да је епидемиолошка ситуација у свим школама добра, поштују се све мере заштите и препоруке епидемиолога. Све школе су спремне за почетак грејне сезоне, обезбеђени су деривати тако да родитељи не треба да брину – рекао је Вучен.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *