ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Образовање

Прослава Школске славе Свети Сава у Азањи

2 (24)Дан Светога Саве у Азањи je обележен на начин који приличи величини нашег првог архиепископа, учитеља и просветитеља.

Света Литургија, у месном храму Св. бесребреника и чудотвораца Козме и Дамјана, је окупила велики број деце, њихових родитеља и наставника. На Светој Литургији су били присутни ученици ОШ „Радомир Лазић“ као и деца из вртића са својим наставницима, учитељима и васпитачима.

По завршеној Литургији чланови Дечјег хора Св. Врачи отпојали су неколико пригодних песама посвећених Светом Сави. Након тога су свој деци која су присуствовала Светој Литургији уручени пригодни поклони, дар Црквене општине Азања (око 250 пакетића).

Прослављање је, природно, настављено у просторијама азањске школе где је обављено и славског колача.

Присутнима се обратио пригодним речима прота Драгиша честитајући свенародну славу Светог Саву и истакао његове заслуге за српски народ, његову веру и културу. Између 2 (6)осталог прота је захвалио свој деци која су уложила велики труд у припремању Академије и тиме показали свима како су достојни наследници својих предака и прави СВЕТОСАВЦИ.

Уследила је свечана Светосавска академија коју су припремили ученици Основне школе „Радомир Лазић“ са својим вероучитељем. У самој академији је учествовало око 40 ученика свих разреда. Овогодишња тема Светосавске академије била су путовања Светог Саве у Свету земљу. По завршеној Академији ученици су све присутне послужили славским колачем и житом, пожелевши свима да се остваре речи светосавске химне: „Да живимо сви у слози, Свети Саво ти помози…“

 

 

 

One thought on “Прослава Школске славе Свети Сава у Азањи

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *