ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Образовање

Разноврсним програмима обележено 166 година ОШ „Радомир Лазић“

Основна школа „Радомир Лазић“  је низом активности обележила 166 година свог постојања. Као и претходних година, и за ову годину је био припремљен разноврстан програм, а две кључне теме које су прожимале готово све активности биле су Ћирилица и Отаџбина.

Први дан је био одређен за спортске активности. У сарадњи са Оријентиринг савезом Србије организовано је такмичење у Тематском оријентирингу за све ученике школе.

Такмичење је организовано у две категорије: за ученике од 1. до 4. разреда и за ученике од 5. до 8. разреда и било је екипно (по 4 члана у свакој екипи). Млађи узраст је поред основног сналажења у природи имао обавезу да прође и три контролне тачке спретности. Старији узраст је своје контролне тачке имао у виду одговарања на питања из математике, географије и биологије.

Након збрајања резултата проглашене су по три првопласиране екипе у сваком разреду које су награђене дипломама, а победници у млађим разредима су награђени и играчкама за сваког члана победничке екипе. Проглашене су и три најбоље екипе старијих разреда у апсолутној категорији које су награђене медаљама, а првопласирана екипа биће награђена и спортским патикама. Такмичењем су руководили Ненад Јанчић, у име школе, и Добрица Јелић, потпредседник Оријентиринг савеза Србије. Током дана такмичење је посетио и господин Урош Савић, генерални секретар Савеза за школски спорт Србије.

Док су се чекали резултати такмичења одигране су две фудбалске утакмице са одговарајућим екипама ОШ „Вук Караџић“ из Смедеревске Паланке.

Другог дана школу је посетио и дружио се са ученицима млађих разреда писац и песник за децу Мошо Одаловић. У једносатном дружењу ученици су заједно са песником рецитовали његове песме.

У вечерњем термину организован је концерт етно и духовне музике под називом „Црвен’ цвете“. У једносатном програму наступили су бивши и садашњи ученици школе: Јована Старовлах, Тијана Анђелковић, Теодора Јанчић, Матија Витић, Катарина Анђелковић, Мина Маринковић и Невена Станојевић.

Трећег дана обележавања ученици и мештани су имали прилике да погледају репризу позоришне представе „Тамо далеко на Крфу и Виду“.

Завршног дана уприличене су две приредбе под називом „Ћирилица и Отаџбина“: једна за ученике школе, а друга за званице, родитеље и мештане Азање. Међу званицама били су представници руководства Општине Смедеревска Паланка, Предраг Марковић, испред Крунског савета, представници Удружења Краљевина Србија, директори образовних и јавних установа.

Свечаној академији присуствовао је и значајан број мештана и пријатеља школе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *