ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Образовање

У ОШ „Олга Милошевић“ одржан семинар ”Примена онлајн вики алата у настави и учењу” 

„Замислите свет у коме свака особа на планети има слободан приступ целокупном људском знању. То је оно на чему ми радимо” – Џими Вејлс, суоснивач Википедије

Као део годишњег плана стручног усавршавања запослених, у Основној школи „Олга Милошевић“ је реализован семинар „Примена онлајн вики алата у настави и учењу“ у организацији Викимедије Србије.

Семинар се односи на унапређивање дигиталних компетенција и употреби информационо-комуникационих технологија у реализацији образовно-васпитног процеса. Општи циљ је побољшање процеса учења и подучавања кроз примену нових и отворених платформи за учење заснованих на вики алатима и унапређење квалитета наставног и васпитног процеса, као и развијање слободних образовних садржаја.

По завршетку обуке учесници су оспособљени да: користе мултимедијалне вики алате прилагођене специфичним циљевима одређеног предмета, обуче ученике за коришћење слободних вики алата у настави и учењу, креирају задатке за ученике у складу са њиховим индивидуалним потребама и циљевима наставног предмета и примењују међународне стандарде отвореног приступа образовним садржајима.

У веома пријатној атмосфери семинар је похађало 22 наставника ОШ „Олга Милошевић“, ОШ „Вук Караџић“ и Паланачке гимназије.

Водитељи су били Небојша Ратковић  и Горана Гомирац. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *