U OŠ „Olga Milošević“ održan seminar ”Primena onlajn viki alata u nastavi i učenju” 

„Zamislite svet u kome svaka osoba na planeti ima slobodan pristup celokupnom ljudskom znanju. To je ono na čemu mi radimo” – Džimi Vejls, suosnivač Vikipedije

Kao deo godišnjeg plana stručnog usavršavanja zaposlenih, u Osnovnoj školi „Olga Milošević“ je realizovan seminar „Primena onlajn viki alata u nastavi i učenju“ u organizaciji Vikimedije Srbije.

Seminar se odnosi na unapređivanje digitalnih kompetencija i upotrebi informaciono-komunikacionih tehnologija u realizaciji obrazovno-vaspitnog procesa. Opšti cilj je poboljšanje procesa učenja i podučavanja kroz primenu novih i otvorenih platformi za učenje zasnovanih na viki alatima i unapređenje kvaliteta nastavnog i vaspitnog procesa, kao i razvijanje slobodnih obrazovnih sadržaja.

Po završetku obuke učesnici su osposobljeni da: koriste multimedijalne viki alate prilagođene specifičnim ciljevima određenog predmeta, obuče učenike za korišćenje slobodnih viki alata u nastavi i učenju, kreiraju zadatke za učenike u skladu sa njihovim individualnim potrebama i ciljevima nastavnog predmeta i primenjuju međunarodne standarde otvorenog pristupa obrazovnim sadržajima.

U veoma prijatnoj atmosferi seminar je pohađalo 22 nastavnika OŠ „Olga Milošević“, OŠ „Vuk Karadžić“ i Palanačke gimnazije.

Voditelji su bili Nebojša Ratković  i Gorana Gomirac. 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *