ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Образовање

Ученица ОШ „Радомир Лазић“ Анђела Станојевић ниже награде

2Ученица другог разреда Основне школе „Радомир Лазић“, Анђела Станојевић, рођена 26. фебруара 2008. године, осим одличног успеха у настави показала је своје таленте и у другим областима нарочито у ликовном раду.

На ликовном конкурсу „Причала ми моја бака“, који је расписао Туристички клуб Србије за ученике од првог до четвртог разреда, Анђела је својим радом „Зар постоји неко ко не воли млеко?“ по оцени стручног жирија освојила прво место.

Поводом Дана школе расписан је ликовни конкурс „Моја школа“ на којем је заузела прво место са радом који је рађен угљеном, иначе њој омиљеном начину рада у школи цртања код академског сликара Бојана Маринковића.

Да јој ни иконопис није стран и тежак, потврђује и награда за освојено прво место у Књажевцу за рад „Свети Николај Охридски и Жички“ на конкурсу Друштва „Источник“.

Осим на пољу ликовне уметности Анђела се опробала и на пољу математике на такмичењу „Мислиша“ на којем је остварила задовољавајући успех, а ни литерарно стваралаштво јој није страно.

Надамо се да ће Анђела наставити свој успешан рад и да ће награде наставити да се нижу, али и да ће њени другари кренути њеним стопама.

 

Милина Ћосић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *