ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Образовање

Ученици ОШ „Олга Милошевић” учествовали на 10. Међународној oлимпијади енглеског језика

Ученици ОШ „Олга Милошевић” су учествовали на 10. Међународној oлимпијади енглеског језика ХИПО ”Инглиш бихајнд бордерс”.

Ове године се такмичило 16 ученика трећег разреда – ЛИТЛ ХИПО, девет ученика четвртог и петог разреда – ХИПО 1, и четири ученика седмог и осмог разреда – ХИПО 3.

Један ученик из Паланачке гимназије је учествовао као индивидуални кандидат у категорији HIPPO 4.

Олимпијада ХИПО „Енглески без граница“ је Mеђународна олимпијада која промовише енглески језик, подстиче ученике широм света да се такмиче у знању енглеског језика и унапређује сарадњу између наставника. Главни циљ је стварање и неговање пријатељских односа, међународног разумевања и духа спортског надметања између младих људи из целог света заинтересованих за енглески језик.

У овом такмичењу могу учествовати основци од 3. до 8. разреда, па чак и млађи узрасти, за разлику од других такмичења из енглеског језика у којима учествују само ученици осмог разреда. Резултати се очекују почетком априла, а полуфинално такмичање ће бити одржано 7. и 8. априла 2022. године.

Прошлогодишња ХИПО Олимпијада је обухватила 48.125 учесника из 42 земље света. 5.964 такмичара се пласирало у полуфинале, а 186 је отишло у Италију, у место Lido Di Jeselo, где је било одржано финално такмичење.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *