Učenici OŠ „Olga Milošević” učestvovali na 10. Međunarodnoj olimpijadi engleskog jezika

Učenici OŠ „Olga Milošević” su učestvovali na 10. Međunarodnoj olimpijadi engleskog jezika HIPO ”Ingliš bihajnd borders”.

Ove godine se takmičilo 16 učenika trećeg razreda – LITL HIPO, devet učenika četvrtog i petog razreda – HIPO 1, i četiri učenika sedmog i osmog razreda – HIPO 3.

Jedan učenik iz Palanačke gimnazije je učestvovao kao individualni kandidat u kategoriji HIPPO 4.

Olimpijada HIPO „Engleski bez granica“ je Međunarodna olimpijada koja promoviše engleski jezik, podstiče učenike širom sveta da se takmiče u znanju engleskog jezika i unapređuje saradnju između nastavnika. Glavni cilj je stvaranje i negovanje prijateljskih odnosa, međunarodnog razumevanja i duha sportskog nadmetanja između mladih ljudi iz celog sveta zainteresovanih za engleski jezik.

U ovom takmičenju mogu učestvovati osnovci od 3. do 8. razreda, pa čak i mlađi uzrasti, za razliku od drugih takmičenja iz engleskog jezika u kojima učestvuju samo učenici osmog razreda. Rezultati se očekuju početkom aprila, a polufinalno takmičanje će biti održano 7. i 8. aprila 2022. godine.

Prošlogodišnja HIPO Olimpijada je obuhvatila 48.125 učesnika iz 42 zemlje sveta. 5.964 takmičara se plasiralo u polufinale, a 186 je otišlo u Italiju, u mesto Lido Di Jeselo, gde je bilo održano finalno takmičenje.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.