Vršnjačko učenje u OŠ ”Milija Rakić”

Prema ideji učiteljica Merime Đorđević i Svetlane Nešić u OŠ ”Milija Rakić” primenjen je nov model organizacije nastave – zajedičkim časovima do zanimljivijeg učenja.

Učiteljice su generisale ,,Mit“ link i tako uspešno realizovale časove Prirode i društva sa dva odeljenja. Učenici su stavljeni u inspirativnu sredinu, da na potpuno originalan način usvajaju znanja.

Učenici komuniciraju putem video bima i mogu pratiti aktivnosti drugog odeljenja, kao i aktivnosti učitelja. Ovako se razvija zajedništvo između učenika istih razreda što doprinosi brojčano većem razredu.

Na ovaj način podstiče se i vršnjačko učenje. Dok jedan učitelj radi sa dva odeljenja četvrtog razreda, drugi učitelj realizuje nastavu sa drugim razredima u učionici.

Učenici su dobili priliku da razmenjuju iskustva, kreativno se izraze, samostalno istražuju na zadatu temu svakodnevnih, prirodnih pojava, naelektrisanje i smeše. Osim toga, učenici su tokom čitavog procesa aktivni što utiče ne samo na kvalitet učenja, već i na motivaciju.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.