ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Конференција за медије владајуће коалиције у СО Смедеревска Паланка (СНС, СНП, ПУПС, Покрет социјалиста): АНЂЕЛА НЕВЕНКИЋ НОВИ ШЕФ ОДБОРНИЧКЕ ГРУПЕ

20161224_172844У Великој сали Скупштине општине Смедеревска Паланка одржан је састанак одборника владајуће коалиције окупљене око Српске напредне странке на коме је потврђено јединство коалиције, после познатих догађаја од пре неколико дана када је већи део те коалиције иницирао и спровео смене председника Општине, председника Скупштине општине и чланова Општинског већа, и изабрао нове органе власти.

На овом састанку изабрана је и нова шефица Одборничке групе ове коалиције у Скупштини општине Смедеревска Паланка, Анђела Невенкић, која се после састанка прва 20161224_173707обратила новинарима и саопштила се у тој одборничкој групи налази 21 одборник и да за све одлуке које су до сада донели имају потпуну подршку надређених партијских органа.

Потом су се присутним представницима „седме силе“ обратили и лидери коалиционих партнера паланачких напредњака, Треће Србије односно Слободарског народног покрета, ПУПС-а и Покрета социјалиста, који су, такође исказали подршку актуелној владајућој коалицији.

Издвајамо и преносимо обраћање јавности Николе Вучена, председника Скупштине општине и лидера Слободарског народног покрета, које чини нам се, осликава атмосферу 20161224_174016међу присутним одборницима и новоизабраним функционерима.

-Иако ми васпитање и култура налажу да не реагујем на увреде људи са којима сам до скоро сарађивао, јер то сматрам непримереним, овог пута ћу направити изузетак – рекао је Вучен. – Претпоставићу да сте сви испратили конференцију за (наглашавам) поједине медије, а који су желели да се одазову позиву оних, који су исте те медије држали у мраку пуних седам месеци, како о свом нераду, тако и о нимало репрезентативним поступцима појединаца?

Елем, тај скуп у оној траги-комичној атмосфери, који скоро сви грађани исмевају, чудећи се и шта чују и шта виде, заиста можда и не заслужује да се позитивна енергија ових људи око мене на њих троши, али их се и не плашимо, упркос тим њиховим претњама о некаквој борби. Ми просто не желимо да се бавимо њима, њиховим теоријама завере, па ни оном сликом, којом плаше грађане, не би ли се сада након седам месеци неискоришћених прилика представили као спасиоци са ексклузивним правом на гласове бирача.

Носилац листе – Србија побеђује је Александар Вучић, а сви они као и сви ми смо именом и презименом само равноправно кандидовани одборници, са једном „малом“ разликом – ми желимо да радимо, а то подразумева и да све расположиве капацитете ставимо у функцију решавања проблема, тимски, координисано, са јасним плановима и задужењима за свакога у тиму. Не желим ни да се осврћем на чињеницу да су људи, који пред вама данас стоје овде, управо и изнели кампању, својим радом и својом енергијом, а да смо заузврат добили исто оно што и грађани огромно разочарање.

Јесу ли грађани на априлским изборима изабрали тапкање у месту, аутистичан однос и према бирачима и према сарадницима или су изабрали промене, са новом енергијом, чији смо ми носиоци?

Зар заиста они мисле да је довољно само залепити плакат, да није наопачке и да на истом нешто добро пише, а да се све сведе на статичност и оправдања кукњавом о затеченом стању? Као што видите, преварили су се; преварили су и нас, а и грађане. Из пристојности не желим да износим све оно што им је замерено, али могу вам рећи да смо и ми били затечени и шокирани. Можда је то управо оно са чим је требало да се баве на оном свом скупу мрачних ликова.

20161224_173333Неке од нас су назвали и члановима „патуљастих“ странака; управо нас је то увредило и ујединило. За нас не постоје „патуљасте“ странке „патуљасти“ грађани, а ни „патуљасти“ сарадници и никога не потцењујемо, већ се трудимо око општег консензуса за добробит свих. Различитост идеја и идеологија су наше врлине, јер имамо слуха једни за друге, а и за потребе ове општине и њених становника. Имамо слуха и за њих, иако знамо чиме се воде и какви лични и ниски интереси су у позадини.

Знају и они да знамо, те им зато и не преостаје ништа друго него да прете опструкцијама, вређају и баве се теоријама завере. На опструкције ћемо реаговати радом; на увреде ћемо реаговати тако што ћемо их исмевати онолико колико заслужују; на теорије завера реаговаћемо праксом, прагматизмом свега онога што је њих удаљило од грађана, а што ми желимо транспарентношћу да променимо и поправимо.

И за крај, у лично име бих још једном реаговао на ону компарацију са помињањем патуљка и патуљастих: како су то тек сад схватили да је неко политички а до пре само пар дана смо им били добри. Очигледно је да су они о  свим коалиционим партнерима мислили лоше док су били у власти. Такав облик непоштовања и људи који су са њима радили изборе и коалиционих партнера су довели до тога да се ово деси.

Поставља се питање како је могуће да некоме ко је добар домаћин, некоме ко је добро управљао општином, некоме ко је мислио добро о својим коалиционим партнерима…, како је могуће да му нико није остао?

Остали су им само људи који су били смењени…

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *