Održana poslednja sednica SO u ovom sazivu: IZABRANA OPŠTINSKA IZBORNA KOMISIJA, VUČEN ZAHVALIO SVIMA NA USPEŠNOJ SARADNJI

U Velikoj sali Opštine je održana poslednja sednica Skupštine opštine Smederevska Palanka u ovom sazivu, na kojoj je, pored ostalog, doneta Odluka o razrešenju i imenovanju članova i zamenika Opštinske izborne komisije u stalnom sastavu.

Izbornu komisiju u opštinama sa manje od 50.000 birača, u koje spada Opština Smederevska Palanka, čine predsednik i šest članova, kao i zamenik predsednika i šest zamenika članova. U radu izborne komisije učestvuju i sekretar i zamenik sekretara bez prava odlučivanja, a imenuju se na predlog predsednika SO.

U ovom sazivu SO postoje dve odborničke grupe, ”Srpska napredna stranka” i ”Ivica Dačić-Socijalistička partija Srbije-Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija”. Odbornička grupa Srpske napredne stranke, koja je brojnija, pored članova i zamenika predložila je i predsednika i zamenika predsednika Opštinske izborne komisije i izabrani su predsednik Danilo Labus, zamenik Igor Simić i članovi Milan Trklja i Vesna Lah, zamenici Predrag Đurić i Voja Todorović. Iz druge odborničke grupe, za članove su izabrani Slađan Adžić, Zoran Stevanović i Katarina Ranković, a za zamenike Milan Ilić, Aleksandar Marković i Snežana Savić. Na predlog načelnika Opštinske uprave za člana izborne komisije u stalnom sastavu iz redova zaposlenih, izabran je Jovan Stojkovac, a za zamenika Viktor Stojićević. Na predlog predsednika Skupštine opštine za sekretara Opštinske izborne kmisije je izabrana Danka Bogunović, a za zamenika Gordana Kostić.

Na ovoj sednici SO je doneta i Odluka o izmeni i dopuni Odluke o bezbednosti saobraćaja na putevima u Opštini Smederevska Palanka, usvojen  je predlog Odluke o prioritetnim oblastima od javnog interesa u Opštini Smederevska Palanka za 2022. i 2023. godinu u kojima će se podsticati projekti od javnog interesa koje realizuju udruženja, predlog Odluke o finansiranju nastavnika razredne nastave angažovanog za obavljanje obrazovno-vaspitnog rada u produženom boravku učenikau OŠ „Nikola Tesla“ u Goloboku za drugo polugodište ove školske godine, kao i predlog Rešenja o utvrđivanju ekonomske cene Programa vaspitanja i obrazovanja u PU „Čika Jova Zmaj“ za 2022. godinu.

Odbornici su usvojili i programe poslovanja JKP „Vodovod“, JKP „Palanka“ i JP „Palanka razvoj“ za 2022. godinu, kao i srednjoročni plan poslovne strategije i razvoja JKP „Vodovod“ za period 2022 – 2024. godina.

Na ovoj sednici Skupštine opštine Smederevska Palanka, koja je i poslednja u ovom sazivu pred lokalne izbore koji će se održati 3. aprila, odbornicima se obratio i predsednik Opštine Nikola Vučen koji im je izrazio zahvalnost na predanom radu, istrajnosti, odgovornosti i zajedničkom odlučivanju.

-U poslednje četiri godine, skupština u ovom sazivu, zahvaljujući vama, odbornicima, donela je mnogo  dobrih odluka, u skladu sa zakonom  i našim ciljevima, da građanima naše opštine omogućimo što bolje uslove za život, rekao je Vučen. Možemo sa punim pravom da budemo ponosni na sve što smo u ove četiri godine uradili. Palanka je dobila dosta toga uz veliku pomoć Vlade Srbije, resornih ministarstava, a posebno predsednika države Aleksandra Vučića. Dalji oporavak naše opštine mora biti nastavljen i siguran sam da ćemo raditi još više i bolje. Ostalo je još monogo posla, nedovršenih projekata koje treba u narednom periodu realizovati. Pomenuću projekat „Čista Srbija“ kojim dobijamo priključke na vodovodnu i kanalizacionu mrežu za više od 90 odsto domaćinstava opštine. To je velika i važna investicija posebno za meštane seoskih mesnih zajednica. U poslednje četiri godine uradili smo mnogo na rekonstrukciji putne infrastrukture, oko 90 kilometara regionalnih puteva, a ostalo je da izgadimo još oko 40 kilometara, što nas očekuje u narednom  periodu. Siguran sam da će ove četiri godine, koje ostaju iza nas, biti upamćene po investicijama, otvaranju fabrike i ulaganju u putnu infrastrukturu što je našoj opštini bilo neophodno. To prethodi daljem industrijskom, turističkom i svakom drugom razvoju opštine. Prošlu nedelju obeležilo je izdavanje građavinske dozvole za nastavak rekonstrukcije Bolnice i izgradnje Zdravstvenog centra. Dozvola je izdata od strane naše Opštinske uprave i ovom prilikom se zahvaljujem našim službenicima koji su timskim radom, za samo četiri dana, izdali građevinsku dozvolu. Takva ažurnost radnika Opštinske uprave je za svaku pohvalu i mislim da smo jedna od retkih opština u Srbiji, koja na ovako efikasan način radi i funkcioniše. Zahvaljujem načelniku Opštinske uprave i svim odeljenjima koja su učestvovali u tome. Hvala svima na saradnji i nadam se da ćemo se videti već na narednom skupštinskom zasedanju nakon izbora. Siguran sam da će SNS  predstaviti građanima svoje dosadašnje rezultate i zalaganja, ali i svoje planove za naredni period. Kao što je predsednik Aleksandar Vučić rekao: naša jedina granica jesu naši snovi i neka tako i bude – rekao je Vučen.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.