ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Одржана последња седница СО у овом сазиву: ИЗАБРАНА ОПШТИНСКА ИЗБОРНА КОМИСИЈА, ВУЧЕН ЗАХВАЛИО СВИМА НА УСПЕШНОЈ САРАДЊИ

У Великој сали Општине је одржана последња седница Скупштине општине Смедеревска Паланка у овом сазиву, на којој је, поред осталог, донета Одлука о разрешењу и именовању чланова и заменика Општинске изборне комисије у сталном саставу.

Изборну комисију у општинама са мање од 50.000 бирача, у које спада Општина Смедеревска Паланка, чине председник и шест чланова, као и заменик председника и шест заменика чланова. У раду изборне комисије учествују и секретар и заменик секретара без права одлучивања, а именују се на предлог председника СО.

У овом сазиву СО постоје две одборничке групе, ”Српска напредна странка” и ”Ивица Дачић-Социјалистичка партија Србије-Драган Марковић Палма – Јединствена Србија”. Одборничка група Српске напредне странке, која је бројнија, поред чланова и заменика предложила је и председника и заменика председника Општинске изборне комисије и изабрани су председник Данило Лабус, заменик Игор Симић и чланови Милан Тркља и Весна Лах, заменици Предраг Ђурић и Воја Тодоровић. Из друге одборничке групе, за чланове су изабрани Слађан Аџић, Зоран Стевановић и Катарина Ранковић, а за заменике Милан Илић, Александар Марковић и Снежана Савић. На предлог начелника Општинске управе за члана изборне комисије у сталном саставу из редова запослених, изабран је Јован Стојковац, а за заменика Виктор Стојићевић. На предлог председника Скупштине општине за секретара Општинске изборне кмисије је изабрана Данка Богуновић, а за заменика Гордана Костић.

На овој седници СО је донета и Одлука о измени и допуни Одлуке о безбедности саобраћаја на путевима у Општини Смедеревска Паланка, усвојен  је предлог Одлуке о приоритетним областима од јавног интереса у Општини Смедеревска Паланка за 2022. и 2023. годину у којима ће се подстицати пројекти од јавног интереса које реализују удружења, предлог Одлуке о финансирању наставника разредне наставе ангажованог за обављање образовно-васпитног рада у продуженом боравку ученикау ОШ „Никола Тесла“ у Голобоку за друго полугодиште ове школске године, као и предлог Решења о утврђивању економске цене Програма васпитања и образовања у ПУ „Чика Јова Змај“ за 2022. годину.

Одборници су усвојили и програме пословања ЈКП „Водовод“, ЈКП „Паланка“ и ЈП „Паланка развој“ за 2022. годину, као и средњорочни план пословне стратегије и развоја ЈКП „Водовод“ за период 2022 – 2024. година.

На овој седници Скупштине општине Смедеревска Паланка, која је и последња у овом сазиву пред локалне изборе који ће се одржати 3. априла, одборницима се обратио и председник Општине Никола Вучен који им је изразио захвалност на преданом раду, истрајности, одговорности и заједничком одлучивању.

-У последње четири године, скупштина у овом сазиву, захваљујући вама, одборницима, донела је много  добрих одлука, у складу са законом  и нашим циљевима, да грађанима наше општине омогућимо што боље услове за живот, рекао је Вучен. Можемо са пуним правом да будемо поносни на све што смо у ове четири године урадили. Паланка је добила доста тога уз велику помоћ Владе Србије, ресорних министарстава, а посебно председника државе Александра Вучића. Даљи опоравак наше општине мора бити настављен и сигуран сам да ћемо радити још више и боље. Остало је још моного посла, недовршених пројеката које треба у наредном периоду реализовати. Поменућу пројекат „Чиста Србија“ којим добијамо прикључке на водоводну и канализациону мрежу за више од 90 одсто домаћинстава општине. То је велика и важна инвестиција посебно за мештане сеоских месних заједница. У последње четири године урадили смо много на реконструкцији путне инфраструктуре, око 90 километара регионалних путева, а остало је да изгадимо још око 40 километара, што нас очекује у наредном  периоду. Сигуран сам да ће ове четири године, које остају иза нас, бити упамћене по инвестицијама, отварању фабрике и улагању у путну инфраструктуру што је нашој општини било неопходно. То претходи даљем индустријском, туристичком и сваком другом развоју општине. Прошлу недељу обележило је издавање грађавинске дозволе за наставак реконструкције Болнице и изградње Здравственог центра. Дозвола је издата од стране наше Општинске управе и овом приликом се захваљујем нашим службеницима који су тимским радом, за само четири дана, издали грађевинску дозволу. Таква ажурност радника Општинске управе је за сваку похвалу и мислим да смо једна од ретких општина у Србији, која на овако ефикасан начин ради и функционише. Захваљујем начелнику Општинске управе и свим одељењима која су учествовали у томе. Хвала свима на сарадњи и надам се да ћемо се видети већ на наредном скупштинском заседању након избора. Сигуран сам да ће СНС  представити грађанима своје досадашње резултате и залагања, али и своје планове за наредни период. Као што је председник Александар Вучић рекао: наша једина граница јесу наши снови и нека тако и буде – рекао је Вучен.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *