Održana 5. sednica Skupštine opštine

Održana je 5. sednica Skupštine opštine Smederevska Palanka, na kojoj je, pored ostalog, usvojena i Odluka o rebalansu budžeta za 2022. godinu. Ovim rebalansom sredstva su umanjena za oko 84 miliona dinara.

Odbornici su usvojili Izveštaj o izvršenju budžeta za period januar-septembar 2022. godine, Predlog Odluke o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu neposrednom pogodbom, Predlog Odluke o otuđenju nepokretnosti iz javne svojine ispod tržišne cene radi rešavanja stambenih potreba izbeglica, Predlog Odluke o javnim raspravama, Predlog Odluke o uspostavljanju sistema energetskog menadžmenta Opštine Smederevska Palanka, Predlog Odluke organizaciji i funkcionisanju civilne zaštite i plana odbrane od poplava za vode drugog reda za teritoriju opštine, kao i izmene i dopune programa poslovanja i finasijskih planova za 2022. godinu javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Opština.  

Na ovoj sednici SO izabrani su novi predsednici i članovi nadzornih i upravnih odbora u preduzećima i ustanovana, kojima je  istekao mandat i članovi školskih odbora, zbog isteka mandata starim članovima.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *