ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

ДруштвоПолитика

33. седница Скупштине општине Смедеревска Паланка

gf33. седница Скупштине општине започела је обраћањем Ђорђа Мајсторовића, колегама одборницима и јавности. Мајсторовић је обзнанио да је искључен из Српске напредне странке, и да ће убудуће наступати као самостални одборник у локалном парламенту.

Одборници су усвојили Одлуку о изменама и допунама одлуке о локалним комуналним таксама, према којој ће накнаду за коришћење оптичких и високонапонских каблова, кабловску канализацију, магистралне водове, разводне ормариће и трафо-станице  наплаћивати Одељење за имовинско-правне, стамбено-комуналне, грађевинске и урбанистичке послове. На овај начин биће омогућено да Општина дође до значајних прихода.

Одборници су донели и Годишњи програм заштите, уређења и коришћења грађевинског земљишта у државној својини на територији општине Смедеревска Паланка, а потом су разматрани у усвојени извештаји о раду јавних предузећа и установа чији је оснивач СО Смедеревска Паланка. У оквиру допунске тачке дневног реда, одборници су утврдили иницијативу за предлог измена Закона о шумама. Ова иницијатива, о којој се Скупштина општине изјаснила на предлог Родољуба Станимировића, помоћника председника општине, треба да омогући ефикаснију заштиту шума, које су, као шума Микуља, изложене беспоштедном уништавању  које илегално спроводе непозната лица са моторним тестерама.

1На седницу СО одборници Демократске странке и председник Општине, Радослав Милојичић Кена, дошли су у мајицама на којима је писало „Вучићу ухапси ме“, у знак протеста због привођења тројице одборника ове странке уочи заседања локалног парламента.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *