33. sednica Skupštine opštine Smederevska Palanka

gf33. sednica Skupštine opštine započela je obraćanjem Đorđa Majstorovića, kolegama odbornicima i javnosti. Majstorović je obznanio da je isključen iz Srpske napredne stranke, i da će ubuduće nastupati kao samostalni odbornik u lokalnom parlamentu.

Odbornici su usvojili Odluku o izmenama i dopunama odluke o lokalnim komunalnim taksama, prema kojoj će naknadu za korišćenje optičkih i visokonaponskih kablova, kablovsku kanalizaciju, magistralne vodove, razvodne ormariće i trafo-stanice  naplaćivati Odeljenje za imovinsko-pravne, stambeno-komunalne, građevinske i urbanističke poslove. Na ovaj način biće omogućeno da Opština dođe do značajnih prihoda.

Odbornici su doneli i Godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja građevinskog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji opštine Smederevska Palanka, a potom su razmatrani u usvojeni izveštaji o radu javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač SO Smederevska Palanka. U okviru dopunske tačke dnevnog reda, odbornici su utvrdili inicijativu za predlog izmena Zakona o šumama. Ova inicijativa, o kojoj se Skupština opštine izjasnila na predlog Rodoljuba Stanimirovića, pomoćnika predsednika opštine, treba da omogući efikasniju zaštitu šuma, koje su, kao šuma Mikulja, izložene bespoštednom uništavanju  koje ilegalno sprovode nepoznata lica sa motornim testerama.

1Na sednicu SO odbornici Demokratske stranke i predsednik Opštine, Radoslav Milojičić Kena, došli su u majicama na kojima je pisalo „Vučiću uhapsi me“, u znak protesta zbog privođenja trojice odbornika ove stranke uoči zasedanja lokalnog parlamenta.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.