Demokratska stranka proslavila Đurđevdan

2014-05-06-1282U prostorijama Opštinskog odbora u Smederevskoj Palanci prigodno je obeležena slava Demokratske stranke – Đurđevdan. U prisustvu sveštenika prerezan je slavski kolač, a potom je upriličen koktel za brojne goste, članove DS-a, kao i predstavnike drugih stranaka.  Ovogodišnji kolačar bio je Radenko Rumenić iz Ratara, a naredne godine domaćin će biti Nikola Urošević, predsednik Izvršnog odbora OO DS.

Radoslav Milojičić Kena, predsednik Opštinskog odbora Demokratske stranke u Smederevskoj Palanci, najpre je svim sugrađanima koji danas slave Đurđevdan poželeo srećnu krsnu slavu, a zatim je, odgovarajući na pitanja novinara, između ostalog rekao:

– Demokratska stranka 24 godine ne odustaje od  tradicije i običaja – istakao je Milojičić. – Kako smo danas proslavili slavu, tako ćemo slaviti i u budućnosti. Kao što ne odustajemo od tih običaja, od tradicije, tako ne odustajemo ni od borbe za slobodu medija, za slobodu govora. Ne odustajemo od borbe protiv tiranije koju sprovodi Aleksandar Vučić, od borbe protiv smanjenja pomoći porodiljama (koje su smanjene na pola), protiv smanjenja penzija (što je takođe najavljeno). Sve u ovoj državi poprima tonove devedesetih, kada je uništena tadašnja Jugoslavija, a potom i Srbija. Nadamo se da se to neće ponoviti. Demokratska stranka je  bila brana od svih tih loših stvari. Demokratska stranka je sa Socijalističkom partijom, od 2008. do 2012. mogla, takođe, da sprovede sve te teške mere. Ali, narod nije izabrao Aleksandra Vučića da sprovodi teške reforme i teške mere, i na kraju krajeva, taj narod koji ga izabrao on će mu i suditi, i njemu i svima ostalima, i nama, na izborima. Što se tiče situacije u Opštini Smederevska Palanka, ona je naravno teška. 2014-05-06-1281Vlada Republike Srbije i Aleksandar Vučić su nam uzeli 78 miliona, na godišnjem nivou. U 2014. građanima Smederevske Palanke je oduzeto 78 miliona! I eto odgovora na pitanje gde su sredstva. Kako čujemo, ponovo će nam smanjiti transfer. Sigurno da ni jedna lokalna samouprava, pa ni naša, neće moći da se bori sa toliko smanjenim sredstvima. Znamo da su dažbine velike, i da se u danu mora izmirivati sve ono što se duguje. Ja zaista nemam druge reči, osim da kažem da je katastrofa ovo što se dešava, prvih četiri-pet dana Vlade koju je sastavio Aleksandar Vučić. Ovo je treća Vlada koju on sastavlja. Sastavio je vladu 2012. pa je rekonstruisao tu istu Vladu, a sada je on premijer. Vidimo da nema ništa ni od „Mercedesa“, nema ništa od „Beograda na vodi“, vidimo da od svih tih projekata nema ništa. Ali, pomerio je radno vreme za pola sata. Zaista mu treba čestitati na tom velelepnom uspehu. Ne znam samo kako se toga setio, sa svim svojim stranim posmatračima i savetnicima, da tako reguliše radno vreme. Vidim da će on postati neki kontrolor šofera, da će svaki ministar morati njemu da donosi na potpis putni nalog. Pitam se, ako on bude potpisivao putne naloge, ko će se baviti ozbiljnim stvarima? Dug Srbije je devedesetih godina bio manji nego što je danas. Vlada, odnosno Aleksandar Vučić, zadužili su nas pet milijardi, za dve  godine. Koliko će nas zadužiti za još četiri godine? Ko će to morati da vraća (on to sigurno neće morati)? Ako se narod ne bude osvestio, što pre, i ne bude video kakvo nas zlo čeka. Nadam se da će ova Vlada trajati veoma kratko, zato što su već prvih dana udarili na trudnice i penzionere, na najosetljiviji sloj našeg društva. To ni jedna Vlada pre njih nije radila.

5DSUpitan od  novinara da li Demokratska stranka, zajedno sa koalicionim partnerima, ima snagu da političku situaciju u Smederevskoj Palanci i nadalje čini stabilnom, predsednik OO DS je rekao da politički kapacitet postoji.

-Ja sam se nadao da će raspisati lokalne izbore za septembar ove godine, ali vidim da se nešto ne mili Srpskoj naprednoj stranci da raspiše izbore, jer znaju da bi izgubili, kako u Smederevskoj Palanci, tako i na drugim biračkim mestima u Srbiji – rekao je Milojičić. – Kako čujem, lokalnih izbora će biti za dve godine. Naravno da ova koalaicija ima kapacitet, Demokratska stranka sa Socijalističkom partijom Srbije, Srpskim pokretom obnove i Ujedinjenim regionima Srbije, da vodi lokalnu samoupravu. Naravno, vremena su mnogo teška. Prethodnih godina polazilo nam je za rukom da Romima obezbedimo po neki dinar za Đurđevdan. To smo uspeli i juče, i prekjuče, a nekima ćemo i danas uspeti da uplatimo, po dve hiljade, po tri, koliko kome budemo mogli, jer zaista nemamo finansijskih sredstava da svima izađemo u susret. I tako, kao što su zabranili RTS-u da snima sednicu Skupštine na kojoj se bira nova Vlada, tako vlada diktatura u svim medijima. Niko ne sme da progovori protiv njegovog visočanstva Aleksandra Vučića. To se nije dešavalo nikada, ni u Titovo vreme. Nadam se da će to prestati i da će se konačno uzeti pameti i dovesti investitore u ovu zemlju. Svako je mogao da otpusti 60.000 zaposlenih, ili da uskrati socijalna davanja. Ali, nama ne treba uskraćivanje socijalnih davanja, Srbija i Srbi žive skromno već dugo. Nama treba neko ko će pospešiti proizvodnju, ko će dovesti investitore, bilo strane, bilo domaće. Da narod bolje živi. To je ono što je potrebno Srbiji, a ne stezanje kaiša. Jer, taj kaiš je na nuli, i on više ne može da se zategne.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *