ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Демократској странци приступило чланство УРС-а у Аранђеловцу

IMG_1440Чланови Уједињених региона Србије у Аранђеловцу колективно су приступили Демократској странци. Окупљеним новинарима то су саопштили шеф изборног штаба Демократске странке, Радослав Милојичић Кена, и досадашњи председник странке Г17 плус у Аранђеловцу, Слободан Јарeдић.

– Као шеф изборног штаба Демократске странке, могу само да изразим задовољство због тога што је целокупна некадашња организација Уједињених региона Србије у  Аранђеловцу приступила Демократској странци. То је још један од показатеља да је Демократска странка, како у Аранђеловцу, тако и на територији целокупне Србије све јача и јача, што наравно изазива нервозу у редовима владајуће гарнитуре. Са друге стране, када видимо да су ово људи који имају знање, звање, који поседују легитимитет, и у политици и у својим професијама, то доказује да ће Демократска странка у Аранђеловцу направити сјајан резултат у предстојећем периоду. Јасно је да на власти, како у Републици, тако и на локалу и у Аранђеловцу, имамо шизофрену булументу, предвођену Александром Вучићем и његовим слугама. Једино у чему се Демократска странка слаже са Александром Вучићем је то да се све што он ради догађа први пут у историји: јасно је да је први пут у новијој историји неко задужио земљу 10 милијарди евра, и то за три и по године, и њему свакако треба да се честита на томе. Јасно је да је јавни дуг 80 процената БДП-а, јасно је да је ниво инвестиција само 600 милиона, јасно је да је ниво инвестиција у време када је Демократска странка била на власти био две милијарде, колико је потребно да земља нормално функционише. Оно што је катастрофално је да су смањене плате, да су смањене пензије, да грађани Србије све теже живе, поготову средњи слој. Притом Александар Вучић, његов брат и његов син летују по јахтама на јадранском приморју и на егзотичним дестинацијама. То није Србија за какву се залаже Демократска странка. Овом приликом молим све грађане Аранђеловца да нам се придруже у борби против зла које оличава Александар Вучић –  рекао је Милојичић.

IMG_1442Новинарима се затим обратио Слободан Јаредић, истакавши да се чланови некадашњих Уједињених региона придружују Демократској странци, уверени да је она једина алтернатива актуелној власти.

– И сами знате да је странка Уједињени региони Србије, састављена од више регионалних странака престала да постоји. Општински одбор Г 17 плус, који овде постоји од самог оснивања, имао је резултате којима се поноси. Имамо једну организовану политичку групацију људи која озбиљно раде. Иза нас не постоје никакви репови, поносни смо на наш рад и желимо да ојачамо једину праву алтернативу Александру Вучићу и Српској напредној сранци, а то је у овом тренутку само Демократска странка. На крају многе странке су, укључујући и Г 17 плус проистекле из Демократске странке, и време је сада, када смо под оваквим притиском и када је оваква ситуација да се поново збијемо, сви заједно, и да остваримо што бољи резултат, не би ли грађани Србије живели у слободнијем и пристојнијем друштву – рекао је Јарадић.

На питање новинара да ли је ДС спремна за изборе, Радослав Милојичић Кена је између осталог рекао:

– Демократска странка је оформила изборни штаб још пре месец дана, именовала шефове окружних изборних штабова, а постоје и шефови изборних штабова за свако бирачко место. Дакле, Демократска странка је спремна за изборе, не само сада, него већ 25 година. Ако Демократска странка не каже „стоп“ овој диктатури, као што смо то учинили и деведесете, и двехиљадите, то нема ко да уради. Зато још једном позивам све грађане Србије да се придруже Демократској странци – рекао је, између осталог, Милојичић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *