DOGOVOR O SAZIVANJU KONSTITUTIVNE SEDNICE SKUPŠTINE OPŠTINE

IMG_9527

U skladu sa Zakonom o lokalnim izborima, dosadašnji predsednik Skupštine opštine, Slavoljub Đurić, sazvao je sastanak sa predstavnicima svih odborničkih lista koje su prešle cenzus na lokalnim izborima, radi dogovora o terminu  sazivanja konstitutivne sednice novog saziva SO.

– Odazvali su se predstavnici svih stranaka i koalicija koje će imati odbornike u novom sazivu Skupštine opštine. Imali smo konstruktivan razgovor, i dogovorili smo se da do 20. maja zakažemo konstitutivnu sednicu SO, koja bi onda trebalo da se održi u petak, 27. maja u 10 časova. Nadam se da će tada biti formirana nova lokalna vlast, koja će preuzeti dalje vođenje ove opštine, izjavio je, neposredno po završetku sastanka, Slavoljub Đurić, dosadašnji predsednik lokalnog parlamenta.

IMG_9538

Za razliku od ostalih učesnika sastanka, jedino je dosadašnji predsednik opštine, Radoslav Milojičić Kena želeo da da izjavu za medije. Milojičić je apelovao da se Skupština oštine što pre konstituiše:

– Apelovao sam na sve ljude koji su dobili mandate, na sve predstavnike političkih stranaka, predstavnika građana – jer svi mi smo od građana dobili poverenje – da konstitutivna sednica SO bude što pre održana. U javnim preduzećima, u celom gradu, oseća se taj prazan hod, naglasio je Milojičić.

Prema zakonu, na konstitutivnoj sednici treba da budu verifikovani mandati i izabran predsednik i zamenik predsednika SO, a u poslednjih nekoliko saziva na istoj sednici birani su i predsednik opštine, zamenik predsednika i članovi opštinskog veća, koje predlaže novoizabrani predsednik.

 

 

You may also like...

1 Response

  1. Horus kaže:

    Super. A Djura frizura se verovatno vraca na dugo cuvano radno mesto u upravi prihoda? Ze njega nema zime…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.