ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

ДОГОВОР О САЗИВАЊУ КОНСТИТУТИВНЕ СЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

IMG_9527

У складу са Законом о локалним изборима, досадашњи председник Скупштине општине, Славољуб Ђурић, сазвао је састанак са представницима свих одборничких листа које су прешле цензус на локалним изборима, ради договора о термину  сазивања конститутивне седнице новог сазива СО.

– Одазвали су се представници свих странака и коалиција које ће имати одборнике у новом сазиву Скупштине општине. Имали смо конструктиван разговор, и договорили смо се да до 20. маја закажемо конститутивну седницу СО, која би онда требало да се одржи у петак, 27. маја у 10 часова. Надам се да ће тада бити формирана нова локална власт, која ће преузети даље вођење ове општине, изјавио је, непосредно по завршетку састанка, Славољуб Ђурић, досадашњи председник локалног парламента.

IMG_9538

За разлику од осталих учесника састанка, једино је досадашњи председник општине, Радослав Милојичић Кена желео да да изјаву за медије. Милојичић је апеловао да се Скупштина оштине што пре конституише:

– Апеловао сам на све људе који су добили мандате, на све представнике политичких странака, представника грађана – јер сви ми смо од грађана добили поверење – да конститутивна седница СО буде што пре одржана. У јавним предузећима, у целом граду, осећа се тај празан ход, нагласио је Милојичић.

Према закону, на конститутивној седници треба да буду верификовани мандати и изабран председник и заменик председника СО, а у последњих неколико сазива на истој седници бирани су и председник општине, заменик председника и чланови општинског већа, које предлаже новоизабрани председник.

 

 

One thought on “ДОГОВОР О САЗИВАЊУ КОНСТИТУТИВНЕ СЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

  • Super. A Djura frizura se verovatno vraca na dugo cuvano radno mesto u upravi prihoda? Ze njega nema zime…

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *