ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Дванаест година општинске организације ПУПС-а у Смедеревској Паланци

Дванаеста годишњица формирања Општинске организације Партије уједињених пензионера Србије у Смедеревској Паланци, и избора првог Општинског одбора ове странке, обележена је Свечаном скупштином чланова. Овом скупу присуствовао је потпредседник ПУПС-а,  Стојан Босић, а извештај о раду поднео је председник одбора ове партије у нашем граду, Живан Миловић.

-На нестабилној политичкој сцени паланачке општине, у складу са нашим предизборним обећањем, остали смо фактор стабилности општинске власти. Убеђени смо да смо дали велики допринос очувању коалиције и њеном опстанку на власти, и тиме спречили повратак на старо – рекао је Миловић на конференцији за медије, и додао:

– Запажен је рад нашег одборника у Скупштини, и његови принципијелни ставови и предлози, за шта нам грађани, не само наши чланови, често одају признање. Пример смо политичке толеранције – што смо промовисали као наше начело. Наша сарадња је врло коректна не само са партијама на власти, већ и са опозицијом, и на то смо поносни. Заузимањем нас, из ПУПС-а, покренута су многа питања. Нека су решена, а решавање неких је у току.

Миловић је рекао новинарима да је вршење власти процес и да је то увек колективни чин, због чега је тешко измерити ко је шта урадио – али да је много сугестија дошло управо из ПУПС-а.

– Реално – помак се види, што је врло битно. Покренули смо се из стања које смо затекли. Нереално је очекивати да је све могло преко ноћи. Наша општина је као запуштена њива – много времена, рада и новца је потребно да се поново култивира.

Нажалост, ПУПС-у није припала социјална политика, што смо прижељкивали, али смо врло активни у помоћи при решавању питања грађана – посебно старијих, и ту имамо одређене резултате. Малој партији у власти падне да уређује мале ствари, али ћемо све учинити да у нашој општини уредимо и једну за нас, старију популацију, велику ствар – да повратимо герантолошку  службу. Решавање овог питања већ смо покренули.

Свесни одређеног незадовољства грађана, морамо на нагласимо да су резултати рада нас из ПУПС-а далеко изнад снаге коју су нам дали бирачи, и броја наших представника у скупштинској – дакле политичкој и извршној власти.

Живан Миловић је, говорећи о будућим активностима Општинске организације ПУПС-а, посебно истакао значај сарадње са Општинском организацијом пензионера:

– У наредном периоду један од тежишних задатака ће нам бити јачање везе ПУПС-а са Општинском организацијом пензионера, јер су нам циљеви и потребе исте, а ПУПС је политичка организација пензионера, и не очекујемо да се нико други бори за наша права. Нису то чинили други ни у социјално много одговорнијем друштву, а данас поготову неће.

Ја користим прилику да позовем све наше пензионере да буду са својом организацијом пензионера и са својом Партијом, јер наше поделе никада не могу са иду нама у корист, нашу уситњеност користе други – за изборе, а након избора на нас, у то смо се већ уверили, редовно забораве, јер су им приоритети увек нешто друго, истакао је Миловић.

Скупу су се обратили Стојан Босић, потпредседник Партије удружених пензионера Србије, одборник ове партије у Скупштини општине Смедеревска Паланка, Стојан Крстић, и гост, председник Општинске организације пензионера, Слободан Пантић.

 

В.Ђ.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *