Dvanaest godina opštinske organizacije PUPS-a u Smederevskoj Palanci

Dvanaesta godišnjica formiranja Opštinske organizacije Partije ujedinjenih penzionera Srbije u Smederevskoj Palanci, i izbora prvog Opštinskog odbora ove stranke, obeležena je Svečanom skupštinom članova. Ovom skupu prisustvovao je potpredsednik PUPS-a,  Stojan Bosić, a izveštaj o radu podneo je predsednik odbora ove partije u našem gradu, Živan Milović.

-Na nestabilnoj političkoj sceni palanačke opštine, u skladu sa našim predizbornim obećanjem, ostali smo faktor stabilnosti opštinske vlasti. Ubeđeni smo da smo dali veliki doprinos očuvanju koalicije i njenom opstanku na vlasti, i time sprečili povratak na staro – rekao je Milović na konferenciji za medije, i dodao:

– Zapažen je rad našeg odbornika u Skupštini, i njegovi principijelni stavovi i predlozi, za šta nam građani, ne samo naši članovi, često odaju priznanje. Primer smo političke tolerancije – što smo promovisali kao naše načelo. Naša saradnja je vrlo korektna ne samo sa partijama na vlasti, već i sa opozicijom, i na to smo ponosni. Zauzimanjem nas, iz PUPS-a, pokrenuta su mnoga pitanja. Neka su rešena, a rešavanje nekih je u toku.

Milović je rekao novinarima da je vršenje vlasti proces i da je to uvek kolektivni čin, zbog čega je teško izmeriti ko je šta uradio – ali da je mnogo sugestija došlo upravo iz PUPS-a.

– Realno – pomak se vidi, što je vrlo bitno. Pokrenuli smo se iz stanja koje smo zatekli. Nerealno je očekivati da je sve moglo preko noći. Naša opština je kao zapuštena njiva – mnogo vremena, rada i novca je potrebno da se ponovo kultivira.

Nažalost, PUPS-u nije pripala socijalna politika, što smo priželjkivali, ali smo vrlo aktivni u pomoći pri rešavanju pitanja građana – posebno starijih, i tu imamo određene rezultate. Maloj partiji u vlasti padne da uređuje male stvari, ali ćemo sve učiniti da u našoj opštini uredimo i jednu za nas, stariju populaciju, veliku stvar – da povratimo gerantološku  službu. Rešavanje ovog pitanja već smo pokrenuli.

Svesni određenog nezadovoljstva građana, moramo na naglasimo da su rezultati rada nas iz PUPS-a daleko iznad snage koju su nam dali birači, i broja naših predstavnika u skupštinskoj – dakle političkoj i izvršnoj vlasti.

Živan Milović je, govoreći o budućim aktivnostima Opštinske organizacije PUPS-a, posebno istakao značaj saradnje sa Opštinskom organizacijom penzionera:

– U narednom periodu jedan od težišnih zadataka će nam biti jačanje veze PUPS-a sa Opštinskom organizacijom penzionera, jer su nam ciljevi i potrebe iste, a PUPS je politička organizacija penzionera, i ne očekujemo da se niko drugi bori za naša prava. Nisu to činili drugi ni u socijalno mnogo odgovornijem društvu, a danas pogotovu neće.

Ja koristim priliku da pozovem sve naše penzionere da budu sa svojom organizacijom penzionera i sa svojom Partijom, jer naše podele nikada ne mogu sa idu nama u korist, našu usitnjenost koriste drugi – za izbore, a nakon izbora na nas, u to smo se već uverili, redovno zaborave, jer su im prioriteti uvek nešto drugo, istakao je Milović.

Skupu su se obratili Stojan Bosić, potpredsednik Partije udruženih penzionera Srbije, odbornik ove partije u Skupštini opštine Smederevska Palanka, Stojan Krstić, i gost, predsednik Opštinske organizacije penzionera, Slobodan Pantić.

 

V.Đ.

 

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.