Informativna služba DS: VISOKI OFICIRI SARAĐUJU SA KRIMINALCIMA, ZAKAZATI SEDNICU ODBORA ZA KONTROLU SLUŽBI

Demokratska stranka zahteva sednicu Odbora za kontrolu službi bezbednosti povodom krivične prijave Vojnog sindikata Srbije, koji navodi da su visoki oficiri Vojske Srbije omogućili kriminalcima da koriste strelište i municiju Vojske, izjavio je Radoslav Milojičić, poslanik Demokratske stranke i član ovog Odbora.

-Službe bezbednosti moraju da ispitaju i podnesu izveštaj Odboru za kontrolu službi bezbednosti ko sve neovlašćeno raspolaže vojnom imovinom i na osnovu toga pribavlja imovinsku korist. Zabrinjavajuće je da se urušava jedini veliki sistem u Srbiji koji je prošao ozbiljnu reformu i da visoki oficiri Vojske Srbije sarađuju sa kriminalcima i od toga zarađuju velike cifre, dok vojnik sa smanjenom dnevnicom od 150 dinara ne može da priušti ni najosnovnije namirnice – rekao je Milojičić.

-Ove kao i druge činjenice ukazuju da je stanje u Vojsci zabrinjavajuće. 81% pripadnika Vojske Srbije ima zaradu manju od prosečne zarade u Srbiji, dok 70% civila u Vojsci ima prosečnu zaradu od samo 22 hiljade dinara. Broj vojnika koji je tokom 2016. otišao iz Vojske tokom 2016. godine na lični zahtev iznosi čak 72%. Njihov broj biće još veći ukoliko uspeju da zataškaju i ovaj skandal i nastave sa upropašćavanjem Vojske. Znam da će mnogi Naprednjaci ustati i reagovati posle ove bolne istine kroz različite neistine, ali naša dužnost je da ne dozvolimo da bilo ko urušava Vojsku Srbije i prolazi nekažnjeno – zaključio je Radoslav Milojičić, poslanik Demokratske stranke i član Odbora za kontrolu službi bezbednosti.

 

 

You may also like...

1 Response

  1. Buda kaže:

    Bolje cuti grobaru Palanke

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *