Konferencija za medije u Demokratskoj stranci: MILOJIČIĆ PROKOMENTARISAO REZULTATE VANREDNIH PARLAMENTARNIH IZBORA

DSC05570U prostorijama Opštinskog odbora Demokratske stranke u Smederevskoj Palanci  održana je konferencija za medije, na kojoj je predsednik Opštinskog odbora, Radoslav Milojičić Kena,  prokomentarisao rezultate parlamentarnih izbora u Srbiji.

– Na početku moram da nešto kažem kao član Centralnog izbornog štaba Demokratske stranke – rekao je Milojičić. – Na nivou Srbije, ovo su najlošiji rezultati koje je Demokratska stranka ikada  postigla.  Čak smo 1993. godine imali 27 poslanika, a sada ćemo imati 19 ili 20, zavisi koliko ćemo dobiti u raspodeli. Naravno da ni jedan normalan čovek ne može biti zadovoljan ovakvim rezultatima. Vidimo da na političkoj sceni Srbije konačno mora da dođe do smene generacija. Ne postoji više Vojislav Koštunica, ne postoji Čedomir Jovanović, ne postoji više Mlađan Dinkić, a bojim se da neće postojati ni mnogi u Demokratskoj stranci. Mislim da je to činjenica, da je narod rekao „dosta više“ i Borisu Tadiću, koji je jedva prešao cenzus. Narod je rekao „dosta“ ljudima koji su 20 godina radili, dobre ili loše stvari, neću u to da ulazim. Da su održani i predsednički izbori mislim da takođe ne bi postojao ni Tomislav Nikolić. Kada je reč o rezultatima na nivou republike, naravno da je Demokratska stranka nezadovoljna rezultatima. Ali, mi smo se regenerisali i devedesete i devedeset treće i dvehiljadite, i dvehiljade treće i dvehiljade dvanaeste. Demokratska stranka je stranka koja je podložna promenama, što se očekuje i sada. Svako mora da podnese odgovornost za ono što je radio. Što se tiče rezultata parlamentarnih izbora u Smederevskoj Palanci, ovaj Opštinski odbor je takođe nezadovoljan, jer smo mi navikli na pobedu, ali moram da istaknem da smo, za razliku od  drugih mesta, napravili najbolji rezultat Demokratske stranke u Srbiji. Tako da sada, i zvanično, sedimo u najboljem odboru DS u Srbiji. Naravno, parlamentarni izbori su mnogo drugačiji nego lokalni. Mi smo ovde napravili oko 17 procenata – čekamo još uvek konačne rezultate – što je, da ponovim, najbolji rezultat u Srbiji. Naravno da mi time nismo zadovoljni. Čestitam Srpskoj naprednoj stranci, koja je pobedila, mada ne znam zbog čega. Vidimo da živimo  u doba torture. Juče je Oliver Dulić bio u svim vestima, kao neko protiv koga je podignuta optužnica, u izbornom danu, što je zabranjeno. Ali, ko gubi ima pravo da se ljuti. Oni mogu da se ljute zbog lokalnih izbora, mi ćemo se ljutiti zbog parlamentarnih, s tim što ovaj odbor neće da se ljuti. Mi ćemo videti ko je odgovoran. Oni koji nisu ostvarili očekivane rezultate, biće, naravno, raspušteni. Idemo u reorganizaciju Opštinskog odbora, iako je on najbolji u Srbiji. Čestitam SPS-u, koji je u Palanci ostvario rezultat koji je bolji nego na nivou republike, dok su sve druge stranke katastrofalno podbacile. Ja sam sa svojim timom uspeo da rezultat stranke u odnosu na republički nivo, podignem tri i po puta. A to na parlamentarnim izborima nije lako. To je još jedan dokaz da građani veruju u ono što mi radimo na lokalu.

2014-03-17-1152Na pitanje novinara šta očekuje da će se posle ovih izbora, događati „na lokalu“, predsednik OO DS-a je odgovorio:

-To je isto kao kada biste me pitali šta će Ronaldo da ostvari na prvenstvu Evrope u malom fudbalu, ništa, jer ne može ni da igra tamo – istakao je Milojičić. – Što se tiče lokalnog parlamenta, stvari su jasne, oni su 2012. godine napravili određen rezultat, imaju 9 odbornika, SPS ima 11 odbornika, a Demokratska stranka 16, tako da će Demokratska stranka i dalje biti u koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije na lokalnom nivou. Ukoliko SNS pobedi na narednim lokalnim izborima, naravno da će tada oni vršiti vlast u Smederevskoj Palanci, ali do lokalnih izbora ima još dosta vremena, tako da to nije utakmica u kojoj smo učestvovali u nedelju. Učestvovali smo u nekoj drugoj stvari: na glasačkom listiću je stajalo „Aleksandar Vučić, Čedomir Jovanović, Dragan Đilas… Moramo, takođe, da budemo svesni činjenice da je Demokratska stranka u Palanci na parlamentarnim izborima sama radila kampanju. Bez ijednog koalicionog partnera. Ni „Nova stranka“ Zorana Živkovića, ni „Bogata Srbija“, u Smederevskoj Palanci nemaju odbore. Tako smo mi sami izašli protiv cele njihove koalicije. Ako se vratimo na prethodne izbore videćemo da je SPO osvojio preko 1500 glasova, a Nova Srbija dobila tri odbornika, dakle takođe oko 1500 glasova. To je oko tri hiljade glasova. Uzmimo da su ostali sa te liste osvojili oko 500 glasova. Kada 3.500 oduzmemo od broja osvojenih glasova SNS-a, vidimo da ovi rezultati nisu samo njihovi. Srpskoj naprednoj stranci, to jest Aleksandru Vučiću, poručujem da želim da ispuni sve ono što je obećao. Ukoliko on ispuni sve što je obećao, prosto neće postojati potreba za postojanjem nijedne druge političke organizacije. Zašto bismo se mi uopšte bavili politikom i želeli da obezbedimo bolji život, ako on obezbedi sve ono što je obećao. To će onda biti savršen život. Svi ćemo biti zaposleni, mi i naše porodice. Radiće se, i moći ćete od svoje plate da odete na more, zimovanje, letovanje. Ako on ispuni sve ono što je obećao, ja ću predložiti da se sve političke stranke ugase. Samo, mislim da će on od toga ispuniti, kao i ono što je obećao pre dve godine – ništa. A onda ćemo videti šta će biti dalje. Videćemo vrlo brzo kako će ova Vlada da radi. Mislim da neće svi koji su danas došli na posao imati posao i u naredna tri meseca. Oni su u budžetu za ovu godinu planirali otpuštanje 60.000 radnika, i za to predvideli 600 miliona evra. Ogroman broj ljudi treba da ostane bez posla, i siguran sam da sve to što se radi nije dobro za Srbiju

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.