ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Конференција за медије у Демократској странци: МИЛОЈИЧИЋ ПРОКОМЕНТАРИСАО РЕЗУЛТАТЕ ВАНРЕДНИХ ПАРЛАМЕНТАРНИХ ИЗБОРА

DSC05570У просторијама Општинског одбора Демократске странке у Смедеревској Паланци  одржана је конференција за медије, на којој је председник Oпштинског одбора, Радослав Милојичић Кена,  прокоментарисао резултате парламентарних избора у Србији.

– На почетку морам да нешто кажем као члан Централног изборног штаба Демократске странке – рекао је Милојичић. – На нивоу Србије, ово су најлошији резултати које је Демократска странка икада  постигла.  Чак смо 1993. године имали 27 посланика, а сада ћемо имати 19 или 20, зависи колико ћемо добити у расподели. Наравно да ни један нормалан човек не може бити задовољан оваквим резултатима. Видимо да на политичкој сцени Србије коначно мора да дође до смене генерација. Не постоји више Војислав Коштуница, не постоји Чедомир Јовановић, не постоји више Млађан Динкић, а бојим се да неће постојати ни многи у Демократској странци. Мислим да је то чињеница, да је народ рекао „доста више“ и Борису Тадићу, који је једва прешао цензус. Народ је рекао „доста“ људима који су 20 година радили, добре или лоше ствари, нећу у то да улазим. Да су одржани и председнички избори мислим да такође не би постојао ни Томислав Николић. Када је реч о резултатима на нивоу републике, наравно да је Демократска странка незадовољна резултатима. Али, ми смо се регенерисали и деведесете и деведесет треће и двехиљадите, и двехиљаде треће и двехиљаде дванаесте. Демократска странка је странка која је подложна променама, што се очекује и сада. Свако мора да поднесе одговорност за оно што је радио. Што се тиче резултата парламентарних избора у Смедеревској Паланци, овај Општински одбор је такође незадовољан, јер смо ми навикли на победу, али морам да истакнем да смо, за разлику од  других места, направили најбољи резултат Демократске странке у Србији. Тако да сада, и званично, седимо у најбољем одбору ДС у Србији. Наравно, парламентарни избори су много другачији него локални. Ми смо овде направили око 17 процената – чекамо још увек коначне резултате – што је, да поновим, најбољи резултат у Србији. Наравно да ми тиме нисмо задовољни. Честитам Српској напредној странци, која је победила, мада не знам због чега. Видимо да живимо  у доба тортуре. Јуче је Оливер Дулић био у свим вестима, као неко против кога је подигнута оптужница, у изборном дану, што је забрањено. Али, ко губи има право да се љути. Они могу да се љуте због локалних избора, ми ћемо се љутити због парламентарних, с тим што овај одбор неће да се љути. Ми ћемо видети ко је одговоран. Они који нису остварили очекиване резултате, биће, наравно, распуштени. Идемо у реорганизацију Општинског одбора, иако је он најбољи у Србији. Честитам СПС-у, који је у Паланци остварио резултат који је бољи него на нивоу републике, док су све друге странке катастрофално подбациле. Ја сам са својим тимом успео да резултат странке у односу на републички ниво, подигнем три и по пута. А то на парламентарним изборима није лако. То је још један доказ да грађани верују у оно што ми радимо на локалу.

2014-03-17-1152На питање новинара шта очекује да ће се после ових избора, догађати „на локалу“, председник ОО ДС-а је одговорио:

-То је исто као када бисте ме питали шта ће Роналдо да оствари на првенству Европе у малом фудбалу, ништа, јер не може ни да игра тамо – истакао је Милојичић. – Што се тиче локалног парламента, ствари су јасне, они су 2012. године направили одређен резултат, имају 9 одборника, СПС има 11 одборника, а Демократска странка 16, тако да ће Демократска странка и даље бити у коалицији са Социјалистичком партијом Србије на локалном нивоу. Уколико СНС победи на наредним локалним изборима, наравно да ће тада они вршити власт у Смедеревској Паланци, али до локалних избора има још доста времена, тако да то није утакмица у којој смо учествовали у недељу. Учествовали смо у некој другој ствари: на гласачком листићу је стајало „Александар Вучић, Чедомир Јовановић, Драган Ђилас… Морамо, такође, да будемо свесни чињенице да је Демократска странка у Паланци на парламентарним изборима сама радила кампању. Без иједног коалиционог партнера. Ни „Нова странка“ Зорана Живковића, ни „Богата Србија“, у Смедеревској Паланци немају одборе. Тако смо ми сами изашли против целе њихове коалиције. Ако се вратимо на претходне изборе видећемо да је СПО освојио преко 1500 гласова, а Нова Србија добила три одборника, дакле такође око 1500 гласова. То је око три хиљаде гласова. Узмимо да су остали са те листе освојили око 500 гласова. Када 3.500 одузмемо од броја освојених гласова СНС-а, видимо да ови резултати нису само њихови. Српској напредној странци, то јест Александру Вучићу, поручујем да желим да испуни све оно што је обећао. Уколико он испуни све што је обећао, просто неће постојати потреба за постојањем ниједне друге политичке организације. Зашто бисмо се ми уопште бавили политиком и желели да обезбедимо бољи живот, ако он обезбеди све оно што је обећао. То ће онда бити савршен живот. Сви ћемо бити запослени, ми и наше породице. Радиће се, и моћи ћете од своје плате да одете на море, зимовање, летовање. Ако он испуни све оно што је обећао, ја ћу предложити да се све политичке странке угасе. Само, мислим да ће он од тога испунити, као и оно што је обећао пре две године – ништа. А онда ћемо видети шта ће бити даље. Видећемо врло брзо како ће ова Влада да ради. Мислим да неће сви који су данас дошли на посао имати посао и у наредна три месеца. Они су у буџету за ову годину планирали отпуштање 60.000 радника, и за то предвидели 600 милиона евра. Огроман број људи треба да остане без посла, и сигуран сам да све то што се ради није добро за Србију

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *