Konferencija za medije u OO DS: MILOJIČIĆ 28. NA LISTI „SA DEMOKRATSKOM STRANKOM ZA DEMOKRATSKU SRBIJU“

ds 2Na konferenciji za medije u Opštinskom odboru Demokratske stranke u Smederevskoj Palanci, Jovana Radovanović, funkcioner DS, govorila  je o listi kandidata za poslanike ove stranke, na kojoj je, pod rednim brojem 28, predsednik odbora palanačkih demokrata, Radoslav Milojičić Kena.

-Demokratska stranka je sinoć Republičkoj izbornoj komisiji predala listu kandidata za narodne poslanike u republičkom parlamentu, pod nazivom „Sa Demokratskom strankom za demokratsku Srbiju“, pokazujući na taj način istrajnost u borbi za istinsku demokratiju u Srbiji – rekla je Jovana Radovanović. – To je borba protiv medijskog mraka, cenzurisanja, smanjenja investicija sa 1, 8 milijardi (koliko je bilo krajem 2011.), na današnjih 600 miliona i svakodnevnog zaduživanja od 11 miliona evra, koje sprovodi Srpska napredna stranka. Mislim da su ovi izbori, zakazani za 16. mart, dobra prilika da svemu tome stanemo na put. Sa velikim zadovoljstvom mogu da kažem da 28. mesto na listi kandidata za narodne poslanike zauzima predsednik Opštinskog odbora Demokratske stranke iz našeg grada i predsednik Opštine,  Radoslav Milojičić Kena. Gotovo je izvesno da će naša opština, nakon desetak godina, imati svog predstavnika u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Kandidati ostalih političkih organizacija iz naše opštine zauzimaju 165. ili 163. mesto, što svakako nije dovoljno za prolazak u parlament. Ovim se otvara mogućnost direktne komunikacije naše opštine sa republičkim institucijama, što će nam omogućiti da rešimo neke od najvažnijih problema, a te probleme najbolje poznaje naš predstavnik, predsednik naše opštine. Ovako visoko rangirano mesto svakako je velika čast, ali i velika obaveza, pre svega Milojičića kao kandidata, da maksimalno iskoristi tu poziciju i pomogne svojoj opštini. Odgovornost je i na svima nama, koji imamo pravo glasa, da njega podržimo u svemu tome, iskoristimo mogućnost koja nam se pruža, koja se ne dešava tako često. Zato vas pozivam da 16. marta izađete na birališta i date svoj glas našem kandidatu za poslanika u republičkom parlamentu.

 

dr tadic (1)Dr Tomislav Tadić osnivač DS u Palanci: „SVI TREBA DA PODRŽIMO LISTU DEMOKRATSKE STRANKE“

 

Posle konferencije za štampu u prostorijama OO DS, novinari su zatražili od dr Tomislava Tadića, jednog od osnivača ogranka DS u Smederevskoj Palanci, da prokomentariše izlazak Borisa Tadića iz Demokratske stranke.

-Došli smo ovde, mi stariji, ali ne samo mi, nego i mnogi drugi ljudi, istinske demokrate, da podržimo našu, izvornu Demokratsku stranku. Razočarani smo postupkom našeg dugogodišnjeg predsednika i  predsednika države, koga je predložila ova stranka, i izgurala ga da bude predsednik. On je sada nama zabio nož u leđa i ružno se poneo, formirajući nekakvu  svoju stranku. Pokazalo se da nije demokrata, jer je demokratski bio preglasan na Glavnom odboru.

 

DSC05185Dr Milan Stojić, bivši predsednik OO DS: OZBILJNO SMO PRISTUPILI KAMPANJI

 

Na pitanja novinara odgovarao je i jedan od najstarijih članova DS u Smederevskoj Palanci, nekadašnji predsednik Opštinskog odbora dr Milan Stojić.

– Iako je naša stranka u poslednje vreme doživela izvesne probleme i dalje je ostala jaka, čvrsta i solidarna – rekao je Stojić. – Kao što možete da vidite, ozbiljno smo pristupili kampanji i uveren sam da ćemo u našoj opštini ostvariti najbolji rezultat. Posle desetak godina Smederevska Palanka će najzad ponovo imati svog predstavnika u Skupštini Republike Srbije. To znači da će čovek koji je ovde rođen, kome su poznati svi problemi koji opterećuju našu opštinu, moći da ih iznese na odgovarajućem mestu, značajno doprinese njihovom rešavanju i da dostojno reprezentuje našu opštinu.

 

 

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.