ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Конференција за медије у ОО ДС: МИЛОЈИЧИЋ 28. НА ЛИСТИ „СА ДЕМОКРАТСКОМ СТРАНКОМ ЗА ДЕМОКРАТСКУ СРБИЈУ“

ds 2На конференцији за медије у Општинском одбору Демократске странке у Смедеревској Паланци, Јована Радовановић, функционер ДС, говорила  је о листи кандидата за посланике ове странке, на којој је, под редним бројем 28, председник одбора паланачких демократа, Радослав Милојичић Кена.

-Демократска странка је синоћ Републичкој изборној комисији предала листу кандидата за народне посланике у републичком парламенту, под називом „Са Демократском странком за демократску Србију“, показујући на тај начин истрајност у борби за истинску демократију у Србији – рекла је Јована Радовановић. – То је борба против медијског мрака, цензурисања, смањења инвестиција са 1, 8 милијарди (колико је било крајем 2011.), на данашњих 600 милиона и свакодневног задуживања од 11 милиона евра, које спроводи Српска напредна странка. Мислим да су ови избори, заказани за 16. март, добра прилика да свему томе станемо на пут. Са великим задовољством могу да кажем да 28. место на листи кандидата за народне посланике заузима председник Општинског одбора Демократске странке из нашег града и председник Општине,  Радослав Милојичић Кена. Готово је извесно да ће наша општина, након десетак година, имати свог представника у Народној скупштини Републике Србије. Кандидати осталих политичких организација из наше општине заузимају 165. или 163. место, што свакако није довољно за пролазак у парламент. Овим се отвара могућност директне комуникације наше општине са републичким институцијама, што ће нам омогућити да решимо неке од најважнијих проблема, а те проблеме најбоље познаје наш представник, председник наше општине. Овако високо рангирано место свакако је велика част, али и велика обавеза, пре свега Милојичића као кандидата, да максимално искористи ту позицију и помогне својој општини. Одговорност је и на свима нама, који имамо право гласа, да њега подржимо у свему томе, искористимо могућност која нам се пружа, која се не дешава тако често. Зато вас позивам да 16. марта изађете на биралишта и дате свој глас нашем кандидату за посланика у републичком парламенту.

 

dr tadic (1)Др Томислав Тадић оснивач ДС у Паланци: „СВИ ТРЕБА ДА ПОДРЖИМО ЛИСТУ ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ“

 

После конференције за штампу у просторијама ОО ДС, новинари су затражили од др Томислава Тадића, једног од оснивача огранка ДС у Смедеревској Паланци, да прокоментарише излазак Бориса Тадића из Демократске странке.

-Дошли смо овде, ми старији, али не само ми, него и многи други људи, истинске демократе, да подржимо нашу, изворну Демократску странку. Разочарани смо поступком нашег дугогодишњег председника и  председника државе, кога је предложила ова странка, и изгурала га да буде председник. Он је сада нама забио нож у леђа и ружно се понео, формирајући некакву  своју странку. Показало се да није демократа, јер је демократски био прегласан на Главном одбору.

 

DSC05185Др Милан Стојић, бивши председник ОО ДС: ОЗБИЉНО СМО ПРИСТУПИЛИ КАМПАЊИ

 

На питања новинара одговарао је и један од најстаријих чланова ДС у Смедеревској Паланци, некадашњи председник Општинског одбора др Милан Стојић.

– Иако је наша странка у последње време доживела извесне проблеме и даље је остала јака, чврста и солидарна – рекао је Стојић. – Као што можете да видите, озбиљно смо приступили кампањи и уверен сам да ћемо у нашој општини остварити најбољи резултат. После десетак година Смедеревска Паланка ће најзад поново имати свог представника у Скупштини Републике Србије. То значи да ће човек који је овде рођен, коме су познати сви проблеми који оптерећују нашу општину, моћи да их изнесе на одговарајућем месту, значајно допринесе њиховом решавању и да достојно репрезентује нашу општину.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *