ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

На 9. седници СО разматрано 25 тачака дневног реда: НОВИ МАНДАТ СТЕВАНУ МАРТИНОВИЋУ У НАРОДНОМ МУЗЕЈУ, ВЕСНА МАНОЈЛОВИЋ ДИРЕКТОР АПОТЕКЕ „ЗДРАВЉЕ“

На 9. седници Скупштине општине Смедеревска Паланка разматрано је 25 тачака дневног реда, које су реализоване за 42 минута, колико је трајало ово заседање.

Као значајније теме издвајамо Статут Општине, Одлуке о мрежи јавних школа, предшколских установа, финансирању боравка трећег и сваког следећег детета у ПУ „Чика Јова Змај“, новац који Општина Смедеревска Паланка издваја за прво дете у породици и прворођено дете у Новој години, као и поједина кадровска решења.

Одборници су усвојили Одлуку о мрежи јавних школа на територији Општине Смедеревска Паланка па ће пет издвојених одељења бити припојено матичним школама.

Економска цена боравка деце у ПУ „Чика Јова Змај“ за 2019. годину износи 5.586,58 динара док је за целодневни боравак, припремни предшколски програм потребно 5.106,58 динара.

За в.д. директора Апотеке „Здравље“ у Смедеревској Паланци, уместо Јасмине Голубовић, која је поднела оставку, изабрана је Весна Манојловић.

Због оставке је разрешен и Милоје Радосављевић у ЈП „Паланка, а за в.д. директора изабран је Живковић Зоран.

После веома успешног рада Стеван Мартиновић добио је нови мандат на месту директора Народног музеја.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *