Nastavak sednice Skupštine opštine trajao skoro pet sati: „TREĆI ČIN“ 6. SEPTEMBRA U 10

SKUPSTINA1_160902_160719Nastavak Treće sednice Skupštine opštine Smederevska Palanka trajao je skoro pet sati da bi odbornici uspeli da realizuju samo šest tačaka predviđenog dnevnog reda.

Predsedavajući Vladan Vuković je dva puta prekidao sednicu, određivao pauze, a potom i sastanak šefova Odborničkih grupa, posle koga je obavestio odbornike da je dogovoreno da se prvo, u interesu građana i funkcionisanja lokalne samouprave, razmatraju tačke dnevnog rada u vezi sa PU „Čika Jova Zmaj“ i JKP „Vodovod“.

Nakon burne rasprave usvojen je predlog vladajuće većine o novom funkcionisanju mreže PU „Čika Jova Zmaj“ sa brojem i strukturom vaspitnih grupa za novu radnu godinu. U odluci stoji da maksimalni broj zaposlenih u ovoj ustanovi može da bude 158 radnika, što znači da će posao izgubiti nekoliko desetina radnika.

Jednoglasno je usvojena odluka o programu korišćenja subvencija iz budžeta za JKP „Vodovod“, a većinom glasova i odluke o izmenama i dopunama godišnjeg programa poslovanja i rešenje o davanju saglasnosti na odluku o pokriću gubitka u ovom javnom preduzeću.

Izveštaj o radu „Vodovoda“ za 2015. godinu nije usvojen, jer ga nisu podržali odbornici vladajuće koalicije.

Predsednik SO zakazao je „treći čin“ sednice za utorak, 6. septembar u 10 časova.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.