ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Наставак седнице Скупштине општине трајао скоро пет сати: „ТРЕЋИ ЧИН“ 6. СЕПТЕМБРА У 10

SKUPSTINA1_160902_160719Наставак Треће седнице Скупштине општине Смедеревска Паланка трајао је скоро пет сати да би одборници успели да реализују само шест тачака предвиђеног дневног реда.

Председавајући Владан Вуковић је два пута прекидао седницу, одређивао паузе, а потом и састанак шефова Одборничких група, после кога је обавестио одборнике да је договорено да се прво, у интересу грађана и функционисања локалне самоуправе, разматрају тачке дневног рада у вези са ПУ „Чика Јова Змај“ и ЈКП „Водовод“.

Након бурне расправе усвојен је предлог владајуће већине о новом функционисању мреже ПУ „Чика Јова Змај“ са бројем и структуром васпитних група за нову радну годину. У одлуци стоји да максимални број запослених у овој установи може да буде 158 радника, што значи да ће посао изгубити неколико десетина радника.

Једногласно је усвојена одлука о програму коришћења субвенција из буџета за ЈКП „Водовод“, а већином гласова и одлуке о изменама и допунама годишњег програма пословања и решење о давању сагласности на одлуку о покрићу губитка у овом јавном предузећу.

Извештај о раду „Водовода“ за 2015. годину није усвојен, јер га нису подржали одборници владајуће коалиције.

Председник СО заказао је „трећи чин“ седнице за уторак, 6. септембар у 10 часова.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *