ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Одржана 12. седница СО: ВУЧЕН НАЈАВИО РЕПРОГРАМ ОПШТИНСКОГ ДУГА ЗА СТРУЈУ И ПОЗВАО ОДБОРНИКЕ ДА БУДУ АКТИВНИЈИ

У Великој сали СО Смедеревска Паланка одржана је 12. седница Скупштине општине на којој су одборници расправљали о 25 тачака дневног реда.

Одборници су, раније најављеном дневном реду, додали и Предлог одлуке о месним заједницама на територији Општине Смедеревска Паланка и Одлуку о доношењу програма мера за измиривање обавезе Општине Смедеревска Паланка према ЈП „Електропривреда Србије“. Ову тачку образложио је председник Општине, Никола Вучен, који је између осталог рекао да ће Влада на следећем заседању донети одлуку о репрограму дуга за струју који наша општина има према ЕПС-у. Он се том приликом захвалио свима који су вредно радили на томе да се ова одлука спроведе и да се на тај начин одблокираја многа предузећа, установе, месне заједнице и школе.

Председник Општине је захвалио свима који су вредно радили на томе да се ова одлука спроведе и да се на тај начин одблокирају предузећа, установе, месне заједнице и школе и позвао је све одборнике да се активније укључе у рад локалне самоуправе.

Са дневног реда овог заседања скинута је тачка која се односила на разрешење и именовање в. д. директора Центра за социјални рад, док је за в. д. директора Апотеке „Здравље“ изабрана Александра Нарић.

Одборници су такође усвојили Одлуке о престанку права коришћења и управљања на непокретностима ЈП „Паланка“ и ЈП „Паланка развој“ и преузимању наведених права од стране Општине Смедеревска Паланка, као и Одлуку о покретању поступка ликвидације ЈП „Паланка“.

Донета је одлука о обезбеђивању јавног осветљења на територији општине, затим одлука о одређивању надлежног органа за спровођење поступка давања у закуп пољопривредног земљишта у јавној својини, као и одлука о покретању иницијативе за уношење нових катастарских општина и исправку назива насељеног места и катастарских општина.

Најзаначајније одлуке овог заседања односиле су се на Извештај о извршењу буџета Општине за период од 1.1.2019. до 1.9.2019. и Извештај о раду Општинског правобранилаштва за претходну и текућу годину.

Одборници су усвојили Извештај ликвидационог управника о спроведом поступку ликвидације над ГФК „Јасеница 1911“, Одлуку о окончању наведеног поступка и дали су сагласност на нови ценовник ЈКП „Општинска гробља“ о коришћењу јавних паркиралишта.

Наставак заседања био је у знаку кадровских решења у школским одборима у образовним установама, а оставку на мандат у локалном парламенту дао је одборник Радослав Симић због преласка на нову дужност.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *