Održana 12. sednica SO: VUČEN NAJAVIO REPROGRAM OPŠTINSKOG DUGA ZA STRUJU I POZVAO ODBORNIKE DA BUDU AKTIVNIJI

U Velikoj sali SO Smederevska Palanka održana je 12. sednica Skupštine opštine na kojoj su odbornici raspravljali o 25 tačaka dnevnog reda.

Odbornici su, ranije najavljenom dnevnom redu, dodali i Predlog odluke o mesnim zajednicama na teritoriji Opštine Smederevska Palanka i Odluku o donošenju programa mera za izmirivanje obaveze Opštine Smederevska Palanka prema JP „Elektroprivreda Srbije“. Ovu tačku obrazložio je predsednik Opštine, Nikola Vučen, koji je između ostalog rekao da će Vlada na sledećem zasedanju doneti odluku o reprogramu duga za struju koji naša opština ima prema EPS-u. On se tom prilikom zahvalio svima koji su vredno radili na tome da se ova odluka sprovede i da se na taj način odblokiraja mnoga preduzeća, ustanove, mesne zajednice i škole.

Predsednik Opštine je zahvalio svima koji su vredno radili na tome da se ova odluka sprovede i da se na taj način odblokiraju preduzeća, ustanove, mesne zajednice i škole i pozvao je sve odbornike da se aktivnije uključe u rad lokalne samouprave.

Sa dnevnog reda ovog zasedanja skinuta je tačka koja se odnosila na razrešenje i imenovanje v. d. direktora Centra za socijalni rad, dok je za v. d. direktora Apoteke „Zdravlje“ izabrana Aleksandra Narić.

Odbornici su takođe usvojili Odluke o prestanku prava korišćenja i upravljanja na nepokretnostima JP „Palanka“ i JP „Palanka razvoj“ i preuzimanju navedenih prava od strane Opštine Smederevska Palanka, kao i Odluku o pokretanju postupka likvidacije JP „Palanka“.

Doneta je odluka o obezbeđivanju javnog osvetljenja na teritoriji opštine, zatim odluka o određivanju nadležnog organa za sprovođenje postupka davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta u javnoj svojini, kao i odluka o pokretanju inicijative za unošenje novih katastarskih opština i ispravku naziva naseljenog mesta i katastarskih opština.

Najzanačajnije odluke ovog zasedanja odnosile su se na Izveštaj o izvršenju budžeta Opštine za period od 1.1.2019. do 1.9.2019. i Izveštaj o radu Opštinskog pravobranilaštva za prethodnu i tekuću godinu.

Odbornici su usvojili Izveštaj likvidacionog upravnika o sprovedom postupku likvidacije nad GFK „Jasenica 1911“, Odluku o okončanju navedenog postupka i dali su saglasnost na novi cenovnik JKP „Opštinska groblja“ o korišćenju javnih parkirališta.

Nastavak zasedanja bio je u znaku kadrovskih rešenja u školskim odborima u obrazovnim ustanovama, a ostavku na mandat u lokalnom parlamentu dao je odbornik Radoslav Simić zbog prelaska na novu dužnost.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.