ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Одржана 13. седница Скупштине општине: УСВОЈЕН РЕБАЛАНС БУЏЕТА ЗА 2019. ГОДИНУ

На почетку 13. седнице Скупштине општине Смедеревска Паланка, којој је присуствовало 37 одборника, потврђен је мандат одборнику владајуће већине, Бојану Павићу, уместо Радослава Симића који је на прошлој седници поднео оставку због ступања на нову дужност.

Одборници су, потом, усвојили Предлог ребаланса буџета за 2019. годину, којим су средства смањена за 94.796.164 динара, па укупни приходи  износе 1.248.633.898 динара.

-Буџет за ову годину пројектован је у односу на буџет из 2018. године. У 2018.години, Влада Републике Србије интервенисала је са средствима у износу од 220.664.000 динара, што у овој години нисмо имали. Зато смо морали овогодишњи буџет да прилагодимо сопственим приходима. Када је реч о утрошку средстава из општинског буџета, остало  је неискоришћено 4.706.995 динара текуће буџетске резерве. Та средства ће се користити у складу са Чланом 69, Закона о буџетском систему, што би значило усмеравање недостатка средстава на појединим економским класификацијама – образложио је самостални стручни сарадник, Милан Тркља.    

У наставку седнице утврђен је број запослених на неодређено време у јавном сектору општине и усвојен кадровски план Општинске управе. Овим планом број запослених у Општинској управи је 142 лица на неодређено време и 13 лица на одређено време.

Одборници су усвојили и Предлог Одлуке о комуналном уређењу Општине Смедеревска Паланка. Овом одлуком утврђени су услови комуналног уређења насељених места на територији општине. Комуналним објектима сматрају се грађевински објекти водоснабдевања, аутобуске и железничке станице, стајалишта, бензинске пумпе, пијаце, јавна паркиралишта, градске и сеоске депоније. Површине јавне намене су јавне саобраћајнице, јавне зелене површине, као и површине око објеката и неизграђено грађевинско земљиште. Овом одлуком утврђено је и одржавање и заштита чистоће на јавним површинама. Донете су Одлуке о погребној делатности, о образовању Комисије за планове општине Смедеревска Паланка, као и измене и допуне Одлуке о утврђивању распореда радног времена Дома здравља. Усвојен је Локални акциони план за социјално укључивање Рома и Ромкиња у Општини Смедеревска Паланка, односно конкретне мере и активности којима би се побољшао живот ромске заједнице. Због годишњег ребаланса буџета усвојене су и измене и допуне програма Јавних предузећа и установа чији је оснивач општина.

Разрешена је дужности в.д. директора Центра за социјални рад, Добрила Живковић, а за новог в.д. директора именован је Данило Лабус.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *