Održana 13. sednica Skupštine opštine: USVOJEN REBALANS BUDŽETA ZA 2019. GODINU

Na početku 13. sednice Skupštine opštine Smederevska Palanka, kojoj je prisustvovalo 37 odbornika, potvrđen je mandat odborniku vladajuće većine, Bojanu Paviću, umesto Radoslava Simića koji je na prošloj sednici podneo ostavku zbog stupanja na novu dužnost.

Odbornici su, potom, usvojili Predlog rebalansa budžeta za 2019. godinu, kojim su sredstva smanjena za 94.796.164 dinara, pa ukupni prihodi  iznose 1.248.633.898 dinara.

-Budžet za ovu godinu projektovan je u odnosu na budžet iz 2018. godine. U 2018.godini, Vlada Republike Srbije intervenisala je sa sredstvima u iznosu od 220.664.000 dinara, što u ovoj godini nismo imali. Zato smo morali ovogodišnji budžet da prilagodimo sopstvenim prihodima. Kada je reč o utrošku sredstava iz opštinskog budžeta, ostalo  je neiskorišćeno 4.706.995 dinara tekuće budžetske rezerve. Ta sredstva će se koristiti u skladu sa Članom 69, Zakona o budžetskom sistemu, što bi značilo usmeravanje nedostatka sredstava na pojedinim ekonomskim klasifikacijama – obrazložio je samostalni stručni saradnik, Milan Trklja.    

U nastavku sednice utvrđen je broj zaposlenih na neodređeno vreme u javnom sektoru opštine i usvojen kadrovski plan Opštinske uprave. Ovim planom broj zaposlenih u Opštinskoj upravi je 142 lica na neodređeno vreme i 13 lica na određeno vreme.

Odbornici su usvojili i Predlog Odluke o komunalnom uređenju Opštine Smederevska Palanka. Ovom odlukom utvrđeni su uslovi komunalnog uređenja naseljenih mesta na teritoriji opštine. Komunalnim objektima smatraju se građevinski objekti vodosnabdevanja, autobuske i železničke stanice, stajališta, benzinske pumpe, pijace, javna parkirališta, gradske i seoske deponije. Površine javne namene su javne saobraćajnice, javne zelene površine, kao i površine oko objekata i neizgrađeno građevinsko zemljište. Ovom odlukom utvrđeno je i održavanje i zaštita čistoće na javnim površinama. Donete su Odluke o pogrebnoj delatnosti, o obrazovanju Komisije za planove opštine Smederevska Palanka, kao i izmene i dopune Odluke o utvrđivanju rasporeda radnog vremena Doma zdravlja. Usvojen je Lokalni akcioni plan za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Opštini Smederevska Palanka, odnosno konkretne mere i aktivnosti kojima bi se poboljšao život romske zajednice. Zbog godišnjeg rebalansa budžeta usvojene su i izmene i dopune programa Javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač opština.

Razrešena je dužnosti v.d. direktora Centra za socijalni rad, Dobrila Živković, a za novog v.d. direktora imenovan je Danilo Labus.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.