Održana 16. sednica Skupštine opštine zakazana po hitnom postupku: ODBORNICI USVOJILI ODLUKU O OTUĐENJU OPŠTINSKOG ZEMLJIŠTA U JAVNU SVOJINU REPUBLIKE SRBIJE RADI IZGRADNJE FABRIKE

Odbornici su na 16. sednici Skupštine opštine, koja je zakazana po hitnom postupku, razmatrali jednu tačku dnevnog reda, Predlog Odluke o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini Opštine Smederevska Palanka u javnu svojinu Republike Srbije bez naknade.

U obrazloženju je navedeno  da je pravni osnov za donošenje ove Odluke sadržan u Statutu Opštine Smederevska Palanka i Uredbi o uslovima, načinu i postupku pod kojim građevinsko zemljište u javnoj svojini se može otuđiti ili dati u zakup po ceni manjoj od tržišne, odnosno zakupnine ili bez naknade, kao i uslove, način i postupak razmene nepokretnosti, a u vezi sa Memorandumom o razumevanju koji je zaključen između Opštine Smederevska Palanka i „Kyungshin cable Europe d.o.o. Beograd“.

U cilju realizacije projekta za izgradnju objekta od značaja za Republiku Srbiju, Opština Smederevska Palanka otuđuje neizgrađeno građevinsko zemljište Privredno radne zone „Guberaš“ u javnoj svojini, u javnu svojinu Republike Srbije bez naknade.

Unutar Privredno radne zone „Guberaš“  planirani su sadržaji namenjeni proizvodnim delatnostima kao što su trgovina, građevinska preduzeća, saloni, veći servisi, zanatska proizvodnja, komercijalne delatnosti, kao i mogućnost organizovanja manje proizvodnje i veće privredne delatnosti koje obuhvataju veće proizvodne pogone, skladišta, robno transportne centre i svaki tip proizvodnje i skladištenja većeg obima.

Odbornici su jednoglasno  usvojili Predlog Odluke o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini Opštine Smederevska Palanka, u javnu svojinu Republike Srbije, bez naknade. Ugovor o otuđenju zemljišta zaključiće predsednik Opštine, odnosno lice koje on ovlasti,  sa ovlašćenim licem Direkcije za imovinu Republike Srbije.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.