ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Одржана 19. седница СО: ДР МИЛАН МАТЕЈИЋ ПРЕДЛОЖЕН ЗА ДИРЕКТОРА ДОМА ЗДРАВЉА

У Великој сали СО Смедеревска Паланка одржана је 19. седница Скупштине општине, којој је присуствовало 38 одборника.

Одборници су усвојили Одлуку о Ребалансу буџета који је увећан за око 40 милона динара у циљу реализације капиталних пројеката у индустријској зони Губераш и то су средства која је одобрила Влада Србије.

Усвојене су и Измене и допуне програма уређивања грађевинског земљишта, изградње и одржавања комуналне инфраструктуре са финансијским планом за 2020. годину, изгласана је и Одлука о укидању апотеке “Здравље” чиме, у складу са Законом, почиње да се спроводи ликвидација ове установе, као и Измена одлуке о начину пружања помоћи ученицима и студентима-младим талентима, тако да се очекује конкурс у току следеће недеље.

Биће расписан и конкурс за суфинасирање Удружења на територији наше општине, након усвајања одлуке о приоритеним областима од јавног интереса Општине Смедеревска Паланка.

Због истека мандата разрешена је др Ивана Ђурђевић Старовић са места директора Дома здравља и за ту позицију предложен је, испред локалне самоуправе, др Милан Матејић, о чему ће коначну одлуку донети Министарство здравља.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *