Održana 19. sednica SO: DR MILAN MATEJIĆ PREDLOŽEN ZA DIREKTORA DOMA ZDRAVLjA

U Velikoj sali SO Smederevska Palanka održana je 19. sednica Skupštine opštine, kojoj je prisustvovalo 38 odbornika.

Odbornici su usvojili Odluku o Rebalansu budžeta koji je uvećan za oko 40 milona dinara u cilju realizacije kapitalnih projekata u industrijskoj zoni Guberaš i to su sredstva koja je odobrila Vlada Srbije.

Usvojene su i Izmene i dopune programa uređivanja građevinskog zemljišta, izgradnje i održavanja komunalne infrastrukture sa finansijskim planom za 2020. godinu, izglasana je i Odluka o ukidanju apoteke “Zdravlje” čime, u skladu sa Zakonom, počinje da se sprovodi likvidacija ove ustanove, kao i Izmena odluke o načinu pružanja pomoći učenicima i studentima-mladim talentima, tako da se očekuje konkurs u toku sledeće nedelje.

Biće raspisan i konkurs za sufinasiranje Udruženja na teritoriji naše opštine, nakon usvajanja odluke o prioritenim oblastima od javnog interesa Opštine Smederevska Palanka.

Zbog isteka mandata razrešena je dr Ivana Đurđević Starović sa mesta direktora Doma zdravlja i za tu poziciju predložen je, ispred lokalne samouprave, dr Milan Matejić, o čemu će konačnu odluku doneti Ministarstvo zdravlja.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *