Održana 21. sednica Skupštine opštine: USVOJEN BUDŽET ZA 2021. GODINU

U Velikoj sali Opštine održana je 21. sednica Skupštine opštine na kojoj je, pored ostalog, usvojen i budžet za 2021. godinu. Prethodno, članovi Opštinskog veća dali su saglasnost na Predlog Odluke o budžetu koji iznosi 1. 432.6455.093 dinara.
Načelnik finansija, Milan Trklja, obrazložio je Predlog budžeta i istakao da je u skladu sa Zakonom i saradanji sa Ministarstvom finansija budžet uvećan 8,8 odsto za nominalni rast bruto domaćeg dohotka. Ovim budžetom predviđeno je povećanje plata za sve korisnike budžeta za 3,5 procenta u januaru i 1,3 odsto u aprilu. Za ovakav predlog budžeta glasalo je 36 odbornika od prisutnih 37.
Prema rečima predsednika Opštine, Nikole Vučena, budžet za narednu godinu je razvojni i najviše sredstava izdvojeno je za uređenje infrastrukture u gradu i selima.
-Opština Smederevska Palanka je već tri godine u stalnoj komunikaciji sa Ministarstvom finansija, jer smo bili jedna od najzaduženijih opština i bili smo u obavezi da mesečno šaljemo izveštaje. Na taj način i praćeni smo zbog održavanja tekuće likvidnosti i zbog specifične situacije koja je nastala zbog velikog zaduženja i blokade direktnih i indirektnih korisnika budžeta. Bili smo u situaciji da smo na takav način možemo da funkcionišemo. Od Ministarstva finansija smo dobili instrukcije kako da vraćamo dugove, a sa druge strane da funkcionišemo normalno i da ne stanemo na putu rekonstrukcije i izgradnje infrastrukture i poboljšanja uslova življenja u čitavoj opštini. Budžet za narednu godinu je jednim delom razvojni. Izdvojili smo preko 200 miliona dinara za infrastrukturne projekte u koje spadaju izgradnja putne i komunalne infrastrukture, izgradnja nove vodovodne mreže, kao i saniranje stare i izgradnja nove putne infrastrukture u seoskim mesnim zajednicama. Ima dosta toga što nismo uspeli da uradimo u prethodne dve, tri godine. Potrudićemo se da sledeće godine uradimo mnogo više i da realizujemo sve ono što smo planirali. Siguran sam da ćemo i uspeti u tome. Nikada nismo imali veću podršku predsednika Republke i Vlade Srbije, i dokle god postoji takav vid saradnje ići ćemo samo uzlaznom putanjom – rekao je Vučen.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.