ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Одржана 21. седница Скупштине општине: УСВОЈЕН БУЏЕТ ЗА 2021. ГОДИНУ

У Великој сали Општине одржана је 21. седница Скупштине општине на којој је, поред осталог, усвојен и буџет за 2021. годину. Претходно, чланови Општинског већа дали су сагласност на Предлог Одлуке о буџету који износи 1. 432.6455.093 динара.
Начелник финансија, Милан Тркља, образложио је Предлог буџета и истакао да је у складу са Законом и сарадањи са Министарством финансија буџет увећан 8,8 одсто за номинални раст бруто домаћег дохотка. Овим буџетом предвиђено је повећање плата за све кориснике буџета за 3,5 процента у јануару и 1,3 одсто у априлу. За овакав предлог буџета гласало је 36 одборника од присутних 37.
Према речима председника Општине, Николе Вучена, буџет за наредну годину је развојни и највише средстава издвојено је за уређење инфраструктуре у граду и селима.
-Општина Смедеревска Паланка је већ три године у сталној комуникацији са Министарством финансија, јер смо били једна од најзадуженијих општина и били смо у обавези да месечно шаљемо извештаје. На тај начин и праћени смо због одржавања текуће ликвидности и због специфичне ситуације која је настала због великог задужења и блокаде директних и индиректних корисника буџета. Били смо у ситуацији да смо на такав начин можемо да функционишемо. Од Министарства финансија смо добили инструкције како да враћамо дугове, а са друге стране да функционишемо нормално и да не станемо на путу реконструкције и изградње инфраструктуре и побољшања услова живљења у читавој општини. Буџет за наредну годину је једним делом развојни. Издвојили смо преко 200 милиона динара за инфраструктурне пројекте у које спадају изградња путне и комуналне инфраструктуре, изградња нове водоводне мреже, као и санирање старе и изградња нове путне инфраструктуре у сеоским месним заједницама. Има доста тога што нисмо успели да урадимо у претходне две, три године. Потрудићемо се да следеће године урадимо много више и да реализујемо све оно што смо планирали. Сигуран сам да ћемо и успети у томе. Никада нисмо имали већу подршку председника Републке и Владе Србије, и докле год постоји такав вид сарадње ићи ћемо само узлазном путањом – рекао је Вучен.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *