Održana 22. sednica Skupštine opštine: OD OVE GODINE U SMEDEREVSKOJ PALANCI MEĐUNARODNA LIKOVNA KOLONIJA

U Velikoj sali SO održana je 22. sednica Skupštine opštine Smederevska Palanka na kojoj su odbornici, pored ostalog, usvojili Odluku o izmeni i dopuni Odluke o visini i načinu raspodele sredstava za novorođeno prvo dete u porodici i dete prvorođeno u Novoj godini. Po ovoj odluci uvećan je iznos koji se isplaćuje porodicama, sa dosadašnjih 30.000 na 120. 000 dinara, a sa ciljem da se pozitivno deluje na natalitet kroz populacionu politiku koju zastupa lokalna samouprava.
Usvojene su i Odluka o izmenama i dopunama Plana generalne regulacije za Smederevsku Palanku, Predlog Odluke o davanju u zakup građevinskog zemljišta u javnoj svojini, Odluke o izmenama i dopunama Odluke o komunalnom uređenju opštine i izmene i dopune Odluke o uređivanju građevinskog zemljišta i određivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta, ka i Odluka o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije Završnog računa budžeta Opštine Smederevska Palanka za 2020. godinu.

Na ovoj sednici ustanovljena je Međunarodna likovna kolonija „Palanka u oku umetnika-mesta vredna pamćenja“, kao manifestacija od posebnog značaja za Opštinu Smederevska Palanka. Smisao i cilj Međunarodne likovne kolonije je podsticaj, popularizacija i realizacija likovnog stvaralaštva koja će se održavati svake godine početkom aprila. Sredstva za održavanje manifestacije obezbediće se u budžetu opštine, a za sprovođenje je zadužen Narodni muzej u Palanci.

Zamenik predsednika Skupštine opštine Rodoljub Stanimirović rekao je, tim povodom, da će na ovogodišnju likovnu koloniju biti pozvani umetnici iz Rusije, Kine, Južne Koreje, Francuske, Republike Srpske i Kosova i Metohije. -Organizacioni odbor čine predstavnici lokalne samouprave, DLS „Vuksan“, Narodnog muzeja, Biblioteke „Milutin Srećković“, Arhiva „Veroslava Veljašević“, Kulturnog centra i Studija „Art“ – istakao je Stanimirović.
Na ovoj sednici SO usvojeni su i Predlog programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za unapređenje i zaštitu životne sredine za 2021. godinu i Predlog Rešenja o utvrđivanju ekonomske cene boravka dece u Predškolskoj ustanovi, Predlog Rešenja o obrazovanju Opštinskog štaba za vanredne situacije, a data je saglasnost na Programe poslovanja JKP „Vodovod“, Program poslovanja JP „Morava“ za 2021. godinu i na Statut Ustanove Kulturni centar, izmene i dopune Plana stvarnih troškova tekućeg i investicionog održavanja za izvršenje Plana Doma zdravlja u Smederevskoj Palanci za period od 1.1. 2020-31.12.2020. godine iz budžeta opštine, ka i Dopunu cenovnika pogrebnih usluga i dopunu cenovnika o korišćenju javnih parkirališta i uklanjanju nepropisno parkiranih vozila JKP „Palanka 2020.“.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.