ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Одржана 22. седница Скупштине општине: ОД ОВЕ ГОДИНЕ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ МЕЂУНАРОДНА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА

У Великој сали СО одржана је 22. седница Скупштине општине Смедеревска Паланка на којој су одборници, поред осталог, усвојили Одлуку о измени и допуни Одлуке о висини и начину расподеле средстава за новорођено прво дете у породици и дете прворођено у Новој години. По овој одлуци увећан је износ који се исплаћује породицама, са досадашњих 30.000 на 120. 000 динара, а са циљем да се позитивно делује на наталитет кроз популациону политику коју заступа локална самоуправа.
Усвојене су и Одлука о изменама и допунама Плана генералне регулације за Смедеревску Паланку, Предлог Одлуке о давању у закуп грађевинског земљишта у јавној својини, Одлуке о изменама и допунама Одлуке о комуналном уређењу општине и измене и допуне Одлуке о уређивању грађевинског земљишта и одређивању доприноса за уређивање грађевинског земљишта, ка и Одлука о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије Завршног рачуна буџета Општине Смедеревска Паланка за 2020. годину.

На овој седници установљена је Међународна ликовна колонија „Паланка у оку уметника-места вредна памћења“, као манифестација од посебног значаја за Општину Смедеревска Паланка. Смисао и циљ Међународне ликовне колоније је подстицај, популаризација и реализација ликовног стваралаштва која ће се одржавати сваке године почетком априла. Средства за одржавање манифестације обезбедиће се у буџету општине, а за спровођење је задужен Народни музеј у Паланци.

Заменик председника Скупштине општине Родољуб Станимировић рекао је, тим поводом, да ће на овогодишњу ликовну колонију бити позвани уметници из Русије, Кине, Јужне Кореје, Француске, Републике Српске и Косова и Метохије. -Организациони одбор чине представници локалне самоуправе, ДЛС „Вуксан“, Народног музеја, Библиотеке „Милутин Срећковић“, Архива „Верослава Вељашевић“, Културног центра и Студија „Арт“ – истакао је Станимировић.
На овој седници СО усвојени су и Предлог програма коришћења средстава буџетског фонда за унапређење и заштиту животне средине за 2021. годину и Предлог Решења о утврђивању економске цене боравка деце у Предшколској установи, Предлог Решења о образовању Општинског штаба за ванредне ситуације, а дата је сагласност на Програме пословања ЈКП „Водовод“, Програм пословања ЈП „Морава“ за 2021. годину и на Статут Установе Културни центар, измене и допуне Плана стварних трошкова текућег и инвестиционог одржавања за извршење Плана Дома здравља у Смедеревској Паланци за период од 1.1. 2020-31.12.2020. године из буџета општине, ка и Допуну ценовника погребних услуга и допуну ценовника о коришћењу јавних паркиралишта и уклањању непрописно паркираних возила ЈКП „Паланка 2020.“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *