ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Одржана 25. седница Општинског већа

У Малој сали Скупштине Општине Смедеревска Паланка одржана је 25. седница Општинског већа којом је председавао Топлица Пинторовић. На дневном реду ове седнице било је девет тачака:

Чланови Већа дали су сагласност на предлог Ребаланса буџета Општине Смедеревска Паланка за 2017. годину који је увећан за 30.012.422 динара и сада износи 1.010.290.000 динара.

Усвојен је Програм уређивања грађевинског земљишта, изградње и одржавања комуналне инфраструктуре у Општини Смедеревска Паланка са финансијским планом за 2017. годину, као и Програм одржавања дела комуналне инфраструктуре (јавна хигијена, зеленило, зимска служба и кошење траве уз општинске путеве) за 2017. годину. Чланови Већа дали су сагласност на ред вожње градског и приградског превоза СП „Ласта“ АД Београд, ПО Смедеревска Паланка, а разматран је и Годишњи програм пословања ЈП „Паланка развој“.

Донета је Одлука о поништавању Јавног конкурса за финансирање програма од јавног интереса из буџета Општине Смедеревска Паланка за 2017. Годину, због нових средстава која су опредељена предлогом Ребаланса буџета.

Усвојен је и захтев Савета Месне Азања да се улица и Дом омладине у Азањи назову „Дом палих бораца са Кошара“.

Све одлуке Општинског већа наћи ће се и на дневном реду предстојеће седнице Скупштине општине која ће се одржати 7. јуна са почетком у 8 часова.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *