ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

ДруштвоПолитика

Одржана 28. седница Скупштине општине Смедеревска Паланка

DSC07294На 28. седници Скупштине општине Смедеревска Паланка одборници су усвојили извештај о извршењу буџета Општине за првих девет месеци ове године.

Укупни приходи у периоду јануар-септембар 2014. износе 611.599.040,56 динара, што је у односу на планиране приходе за 2014. 48,5 процената, а 64,7 одсто у односу на планиране приходе за првих девет месеци ове године.

На овој седници донета је и одлука о приступању изменама Статута Општине Смедеревска Паланка, сходно новим законским решењима о начину избора и мандату правобраниоца – кога ће и убудуће бирати Скупштина општине, али на мандат од пет година.

Одборници су, такође, изгласали одлуку о покретању поступка ликвидације над јавним комуналним предузећима „Паланка сервис Смедеревска Паланка“ и „Микуља“.

Донета је и одлука о утврђивању просечне цене квадратног метра непокретности за утврђивање пореза за имовину за 2015. годину, као и о коефицијенту за утврђивање пореза на имовину за непокретности обвезника који воде пословне књиге.

DSC07306Одборницима је представљен план детаљне регулације Језера Кудреч, а потом је овај план и усвојен. На данашњој седници разрешена је дужности, на лични захтев,  директорка Апотеке „Здравље“ Љубица Стефановић Јордановић, а за в.д. директора изабрана је Весна Манојловић, магистар фармације, дугогодишњи радник ове установе.

Такође, разрешен је дужности и заштитник грађана, Србољуб Илић, коме је истекао петогодишњи мандат. Нови заштитник грађана биће именован на некој од наредних седница Скупштине општине.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *