Održana 28. sednica Skupštine opštine Smederevska Palanka

DSC07294Na 28. sednici Skupštine opštine Smederevska Palanka odbornici su usvojili izveštaj o izvršenju budžeta Opštine za prvih devet meseci ove godine.

Ukupni prihodi u periodu januar-septembar 2014. iznose 611.599.040,56 dinara, što je u odnosu na planirane prihode za 2014. 48,5 procenata, a 64,7 odsto u odnosu na planirane prihode za prvih devet meseci ove godine.

Na ovoj sednici doneta je i odluka o pristupanju izmenama Statuta Opštine Smederevska Palanka, shodno novim zakonskim rešenjima o načinu izbora i mandatu pravobranioca – koga će i ubuduće birati Skupština opštine, ali na mandat od pet godina.

Odbornici su, takođe, izglasali odluku o pokretanju postupka likvidacije nad javnim komunalnim preduzećima „Palanka servis Smederevska Palanka“ i „Mikulja“.

Doneta je i odluka o utvrđivanju prosečne cene kvadratnog metra nepokretnosti za utvrđivanje poreza za imovinu za 2015. godinu, kao i o koeficijentu za utvrđivanje poreza na imovinu za nepokretnosti obveznika koji vode poslovne knjige.

DSC07306Odbornicima je predstavljen plan detaljne regulacije Jezera Kudreč, a potom je ovaj plan i usvojen. Na današnjoj sednici razrešena je dužnosti, na lični zahtev,  direktorka Apoteke „Zdravlje“ Ljubica Stefanović Jordanović, a za v.d. direktora izabrana je Vesna Manojlović, magistar farmacije, dugogodišnji radnik ove ustanove.

Takođe, razrešen je dužnosti i zaštitnik građana, Srboljub Ilić, kome je istekao petogodišnji mandat. Novi zaštitnik građana biće imenovan na nekoj od narednih sednica Skupštine opštine.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.