Održana 30. sednica Skupštine opštine: USVOJEN REBALANS BUDŽETA ZA 2021. GODINU

U Velikoj sali Opštine održana je 30. sednica SO Smederevska Palanka na kojoj je, pored ostalog, usvojen Predlog Odluke o rebalansu budžeta za 2021. godinu.

Ovo je četvrti rebalan budžeta u 2021. godini. Planirani iznos budžeta iznosio je 1.523.589 dinara. Ovim rebalansom  budžet je uvećan za 1. 178.854 dinara

-Dodatna sredstva dobijena su od Ministarstva kulture, Ministartsva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja i tražili smo sredstva iz tekuće budžetske rezerve čiju uplatu očekujemo tokom decembra. Ovim rebalansom planirali smo budžetsku rezervu u iznosu od oko 7,5 miliona dinara,  što će moći da koriste direktni i indirektni korisnici koji nemaju dovoljno sredstva za pokrivanje nekih obaveza do kraja godine. Svakodnevno se radi na novim platformama, a  od 2022. godine stupa na snagu novi zakon koji podrazumeva  elektronske fakture koje smo u obavezi da pratimo – rekao je načelnik finansija, Milan Trklja, obrazlažući Predlog rebalanska budžeta.

Trklja je predložio odbornicima da usvoje budžet u celini, kako bi već od sutra Odeljenje za finansije moglo da primeni informacioni sistem izvršenja budžeta.

Na ovoj sednici Skupštine opštine odbornici su usvojili Predlog izveštaja budžeta za period januar – septembar 2021. godine, Predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o realizaciji budžeta u delu planiranih rashoda za usluge socijalne zaštite koji se finansiraju iz sredstava namenskog tranfera za 2021. godinu, kao i Predlog o izmeni Odluke o načinu i visini raspodele sredstava za novorođeno prvo dete u porodici i prvorođenu decu u novoj godini. Usvojene su i izmene i dopune programa poslovanja, korišćenja subvencija i izmene i dopune finansijskih planova javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač lokalna samouprava.

Na početku zasedanja, predsednik SO Petar Milić, obavestio je odbornike da je u lokalnom parlamentu formirana odbronička grupa DS-a pod nazivom “Palanka u srcu” koju čine Snežana Pavićević, Jovana Radovanović, Nikola Grujić, Predrag Spasojević i Radoslav Milojičić, koji je izabran za šefa odborničke grupe.

Sednici je prisustvovalo 39 od 49 odbornika.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.