ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Одржана 30. седница Скупштине општине: УСВОЈЕН РЕБАЛАНС БУЏЕТА ЗА 2021. ГОДИНУ

У Великој сали Општине одржана је 30. седница СО Смедеревска Паланка на којој је, поред осталог, усвојен Предлог Одлуке о ребалансу буџета за 2021. годину.

Ово је четврти ребалан буџета у 2021. години. Планирани износ буџета износио је 1.523.589 динара. Овим ребалансом  буџет је увећан за 1. 178.854 динара

-Додатна средства добијена су од Министарства културе, Министартсва за рад, запошљавање, социјална и борачка питања и тражили смо средства из текуће буџетске резерве чију уплату очекујемо током децембра. Овим ребалансом планирали смо буџетску резерву у износу од око 7,5 милиона динара,  што ће моћи да користе директни и индиректни корисници који немају довољно средства за покривање неких обавеза до краја године. Свакодневно се ради на новим платформама, а  од 2022. године ступа на снагу нови закон који подразумева  електронске фактуре које смо у обавези да пратимо – рекао је начелник финансија, Милан Тркља, образлажући Предлог ребаланска буџета.

Тркља је предложио одборницима да усвоје буџет у целини, како би већ од сутра Одељење за финансије могло да примени информациони систем извршења буџета.

На овој седници Скупштине општине одборници су усвојили Предлог извештаја буџета за период јануар – септембар 2021. године, Предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о реализацији буџета у делу планираних расхода за услуге социјалне заштите који се финансирају из средстава наменског транфера за 2021. годину, као и Предлог о измени Одлуке о начину и висини расподеле средстава за новорођено прво дете у породици и прворођену децу у новој години. Усвојене су и измене и допуне програма пословања, коришћења субвенција и измене и допуне финансијских планова јавних предузећа и установа чији је оснивач локална самоуправа.

На почетку заседања, председник СО Петар Милић, обавестио је одборнике да је у локалном парламенту формирана одброничка група ДС-а под називом “Паланка у срцу” коју чине Снежана Павићевић, Јована Радовановић, Никола Грујић, Предраг Спасојевић и Радослав Милојичић, који је изабран за шефа одборничке групе.

Седници је присуствовало 39 од 49 одборника.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *