Održana 31. sednica Skupštine opštine: USVOJEN BUDŽET ZA 2022. GODINU, DR GRUJIĆ PREŠAO U SNS, NOVI PRESEDNIK OPŠTINSKE IZBORNE KOMISIJE IVAN NIKODIJEVIĆ

U Velikoj sali Opštine je održana 31. sednica SO Smederevska Palanka, na kojoj je, pored ostalog, usvojena Odluka o budžetu za 2022. godinu koji iznosi 1.599.821.504,00 dinara. Komentarišući ovu odluku, predsednik Opštine Nikola Vučen je rekao da je budžet za narednu godinu razvojni, da je u skladu sa Zakonom, i da su planirane nove investicije kao i one čija će realizacija biti završena na proleće 2022. godine.

-Opština će i ove godine izdvajati značajna sredstva za finasiranje kako najmlađih, tako i učenika i studenata, mladih talenata a planirano je da se njihov iznos uveća. U narednim danima biće pozvani đaci koji su ove godine dobili jednokratnu pomoć Opštine, kako bi im ista bila i uručena – istakao je Vučen.

Najavljeni dnevni red dopunjen je sa još 11 tačaka, tako da je imao ukupno 26 tačaka.

Na ovoj sednici prestala je funkcija člana Opštinskog veća Filipu Tanasković, koji je podneo ostavku, a za novog člana izabran je Nemanja Palić.
Potvrđena je Odluka Opštinskog veća kojom je smanjena ekonomska cena boravka dece u PU “Čika Jova Zmaj” za 50 odsto, koja stupa na snagu 1. januara 2022. godine.

Na ovom zasedanju usvojen je Programa uređivanja građevinskog zemljišta, izgradnje i održavanja komunalne infrastrukture sa Finansijskim planom za 2022. godinu, kao i Predlog održavanja dela komunalne infrastrukture (javna higijena, zelenilo, zimska služba i košenje trave uz opštinske puteve). Donet je Kadrovski plan Opštinske uprave i Program poslovanja i korišćenja subvenicija za javna preduzeća i ustanove čiji je Opština osnivač.

Član Odborničke grupe ”Palanka u srcu” Demokratske stranke, dr Nikola Grujić pristupio je Odborničkoj grupi Srpske napredne stranke. Povodom toga opozicioni odbornik Demokratske stranke Radoslav Milojčić obavestio je javnost da je odlaskom dr Grujića prestala da postoji Odbornička grupa ”Palanka u srcu” jer više nema neophodan broj članova.

U okviru svoje diskusije odbornik Milojičić je kritikovao i rad lokalnih medija, koje je optužio da ne izveštavaju o aktivnostima opozicije i da su servis vlasti.

Na ovoj sednici SO izabran je i novi predsednik Opštinske izborne komisije, Ivan Nikodijević, a njegov zamenik je Danilo Labus.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.