ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Одржана 31. седница Скупштине општине: УСВОЈЕН БУЏЕТ ЗА 2022. ГОДИНУ, ДР ГРУЈИЋ ПРЕШАО У СНС, НОВИ ПРЕСЕДНИК ОПШТИНСКЕ ИЗБОРНЕ КОМИСИЈЕ ИВАН НИКОДИЈЕВИЋ

У Великој сали Општине је одржана 31. седница СО Смедеревска Паланка, на којој је, поред осталог, усвојена Одлука о буџету за 2022. годину који износи 1.599.821.504,00 динара. Коментаришући ову одлуку, председник Општине Никола Вучен је рекао да је буџет за наредну годину развојни, да је у складу са Законом, и да су планиране нове инвестиције као и оне чија ће реализација бити завршена на пролеће 2022. године.

-Општина ће и ове године издвајати значајна средства за финасирање како најмлађих, тако и ученика и студената, младих талената а планирано је да се њихов износ увећа. У наредним данима биће позвани ђаци који су ове године добили једнократну помоћ Општине, како би им иста била и уручена – истакао је Вучен.

Најављени дневни ред допуњен је са још 11 тачака, тако да је имао укупно 26 тачака.

На овој седници престала је функција члана Општинског већа Филипу Танасковић, који је поднео оставку, а за новог члана изабран је Немања Палић.
Потврђена је Одлука Општинског већа којом је смањена економска цена боравка деце у ПУ “Чика Јова Змај” за 50 одсто, која ступа на снагу 1. јануара 2022. године.

На овом заседању усвојен је Програма уређивања грађевинског земљишта, изградње и одржавања комуналне инфраструктуре са Финансијским планом за 2022. годину, као и Предлог одржавања дела комуналне инфраструктуре (јавна хигијена, зеленило, зимска служба и кошење траве уз општинске путеве). Донет је Kадровски план Општинске управе и Програм пословања и коришћења субвениција за јавна предузећа и установе чији је Општина оснивач.

Члан Одборничке групе ”Паланка у срцу” Демократске странке, др Никола Грујић приступио је Одборничкој групи Српске напредне странке. Поводом тога опозициони одборник Демократске странке Радослав Милојчић обавестио је јавност да је одласком др Грујића престала да постоји Одборничка група ”Паланка у срцу” јер више нема неопходан број чланова.

У оквиру своје дискусије одборник Милојичић је критиковао и рад локалних медија, које је оптужио да не извештавају о активностима опозиције и да су сервис власти.

На овој седници СО изабран је и нови председник Општинске изборне комисије, Иван Никодијевић, а његов заменик је Данило Лабус.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *