ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Одржана 34. седница Општинског већа

У малој сали Скупштине општине Смедеревска Паланка, одржана је 34.  седница Општинског већа Општине Смедеревска Паланка којом је председавао Топлица Пинторовић, а на дневном реду било је 12 тачака.

-Извештај о извршењу Одлуке о буџету Општине Смедеревска Паланка за период од 01.01. – 30.06.2017. године.

-Утврђивање предлога Одлуке о измени Одлуке Скупштине општине која се односи на конверзију потраживања по основу уступљених прихода.

-Утврђивање Предлога одлуке о изради измена и допуна Плана генералне регулације за Смедеревску Паланку.

-Утврђивање Предлога одлуке о изради измена и допуна Плана детаљне регулације „Привредно-радне зоне Губераш“ Смедеревска Паланка.

-Доношење решења о давању сагласности на ценовник ЈКП „Пијаце, зеленило и чистоћа“ у Смедеревској Паланци за издавање пословног простора, услуга и прикључака за воду и струју за Крстовдански вашар 2017. Године.

-Разматрање захтева Центра за развој спорта и аматеризма у спорту за доделу на коришћење спортских терена.

-Захтев Паланачке гимназије за доделу личног пратиоца за ученике са посебним потребама.

-Одлука о Измени 3. члана Уговора о суфинансирању годишњих програма спортских организација са територије Општине Смедеревска Паланка за 2017. Годину.

-Разматрање молбе Максимовић Ане за једнократну помоћ за лечење детета.

-Разматрање молбе Удружења ратних добровољаца од 1912-1918. њихових потомака и поштовалаца, за добијање привремене дозволе за постављање споменика падобранству.

-Разматрање молбе Предшколске установе „Чика Јова Змај“ у Смедеревској Паланци за доделу финансијских средстава за потребе доласка детета у развојну групу

-Текућа питања

На основу Извештаја начелнице Одељења за финансије Општинске управе извршење буџета на период од шест месеци, тачније од 01.01. – 30.06.2017. године, је 93,9 одсто. Приходна страна буџета је на извршењу од 94 процената.

Чланови Већа су усвојили предлог Одлуке о измени Одлуке Скупштине општине Смедеревска Паланка број 400-260/2017-02/2 од 07. јуна 2017. године која се односи на конверзију потраживања по основу уступљених прихода општине Смедеревска Паланка, као и предлог Одлуке о изради измена и допуна Плана генералне регулације за Смедеревску Паланку. Једногласно је усвојен и предлог Одлуке о изради измена и допуна Плана детаљне регулације „Привредно-радне зоне Губераш“, а дата је и сагласност на Ценовник ЈКП „Пијаце, зеленило и чистоћа“ за издавање пословног простора, услуга и приључака за воду и струју за Крстовдански вашар 2017. године који се није мењао у односу на претходну годину.

Захтев Центра за развој спорта и аматеризма у спорту за доделу на коришћење спортских терена, тачније Градског стадиона у Смедеревској Паланци као и фудбалског стадиона на Колонији и два терена за мале спортове такође на Колонији, упућен је на неко од наредних заседања уз образложење Општинског правобраниоца да је неопходно да се тачно утврде права и обавезе које би Центар за развој спорта и аматеризма у спорту имао добијањем на коришћење поменутих терена.

У наставку седнице дата је сагласност на Одлуку о измени 3. члана Уговора о суфинансирању годишњих програма спортских организација са територије Општине Смедеревска Паланка за 2017. годину и усвојена молба Удружења ратних добровољаца од 1912-1918. њихових потомака и поштовалаца, за добијање привремене дозволе за постављање споменика падобранству на катастарској парцели која се налази на углу улица Краља Петра I и Доситеја Обрадовића, а чију ће тачну локацију утврдити ЈП „Паланка“.

Чланови Општинског већа су усвојили захтев Паланачке гимназије за доделу личног пратиоца за ученика са посебним потребама, као и молбу Предшколске установе „Чика Јова Змај“ за доделу финансијских средстава за потребе доласка детета у развојну групу.

Општинско веће одобрило је једнократну помоћ Максимовић Ани за лечење детета.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *