ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Одржана 47. седница Општинског већа

Одржана је 47. седница Општинског већа Општине Смедеревска Паланка на којој је расправљано о 30 тачака дневног реда, а најзначајнија се односила на усвајање Предлога буџета Општине за 2020. годину, који износи 1.268.453.300 динара. Буџет за наредну годину, после дужег периода, биће развојни и планирана су велика улагања инвестиционе пројекте. У социјалном делу буџетска средстсва повећана су за стипендије ученицима младим талентима, затим поступак финансирања вантелесне оплодње, као и за социјално угрожено становништво.

На седници већа утврђен је и кадровски план Општинске управе за 2020. годину, затим предлог Одлука о изради Просторног плана општине и изради стратешке процене утицаја просторног плана на животну средину, као и Предлог Одлуке о уређењу грађевинског земљишта.

Чланови већа утврдили су програм коришћења средстава Буџетског фонда за заштиту и унапређење животне средине, као и финансирање и унапређење безбедности саобраћаја на путевима на територији Општине Смедеревска Паланка за наредну годину.

Разматрани су и Програми коришћења субвенција јавним предузећима, као и планови пословања предузећа и установа за наредну годину.

О овим тачкама дневног реда изјашњаваће се одборници на седници Скупштине општине, која је заказана за 18. децембар.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *