Održana 47. sednica Opštinskog veća

Održana je 47. sednica Opštinskog veća Opštine Smederevska Palanka na kojoj je raspravljano o 30 tačaka dnevnog reda, a najznačajnija se odnosila na usvajanje Predloga budžeta Opštine za 2020. godinu, koji iznosi 1.268.453.300 dinara. Budžet za narednu godinu, posle dužeg perioda, biće razvojni i planirana su velika ulaganja investicione projekte. U socijalnom delu budžetska sredstsva povećana su za stipendije učenicima mladim talentima, zatim postupak finansiranja vantelesne oplodnje, kao i za socijalno ugroženo stanovništvo.

Na sednici veća utvrđen je i kadrovski plan Opštinske uprave za 2020. godinu, zatim predlog Odluka o izradi Prostornog plana opštine i izradi strateške procene uticaja prostornog plana na životnu sredinu, kao i Predlog Odluke o uređenju građevinskog zemljišta.

Članovi veća utvrdili su program korišćenja sredstava Budžetskog fonda za zaštitu i unapređenje životne sredine, kao i finansiranje i unapređenje bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji Opštine Smederevska Palanka za narednu godinu.

Razmatrani su i Programi korišćenja subvencija javnim preduzećima, kao i planovi poslovanja preduzeća i ustanova za narednu godinu.

O ovim tačkama dnevnog reda izjašnjavaće se odbornici na sednici Skupštine opštine, koja je zakazana za 18. decembar.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.