Održana 53. sednica Opštinskog veća: NA PREDLOG SAVETA ZA BEZBEDNOST DONETA ODLUKA O PROMENI RADNOG VREMENA UGOSTITELJSKIH OBJEKATA I ZABRANJENA PRODAJA ALKOHOLNIH PIĆA U SVIM PRODAVNICAMA OD 22 – 06

Održana je i 53. sednica Opštinskog veća na kojoj je, pored ostalog, na predlog Saveta za bezbednost, doneta odluka oko promene radnog vremena ugostiteljskih objekata na teritoriji Opštine Smederevska Palanka.  Predlog Odluke podrazumeva skraćenje radnog vremena svih ugostiteljskih objekata,  petkom i subotom od 06:00 do 00:00, ostalim danima od 06:00 do 23:00, a noćni klubovi od 21:00 do 02:00 časa posle ponoći. Takođe se zabranjuje prodaja alkoholnih pića u vremenu od 22 do 6 sati ujutru u svim trgovinama, odnosno prodavnicama, diskontima, kioscima, specijalizovanim prodavnicama za prodaju štampe, trgovinskim centrima i benzinskim pumpama. U navedenim objektima na vidnom mestu mora biti postavljeno upozorenje o zabrani prodaje alkoholnih pića u navedenom periodu.  Predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke  prosleđen je odbornicima Skupštine opštine na usvajanje.

Na ovoj sednici Opštinskog veća utvrđen je i Predlog Odluke o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije Završnog računa budžeta Opštine Smederevska Palanka za 2019. godinu.

Članovi veća razmatrali su Programe poslovanja JKP „Vodovod“, JKP „Opštinska groblja“, JKP „Morava“ , kao i Predlog Plana rada Opštinskog štaba za vanredne situacije za 2020. godinu.

Donet je i zaključak o odobravanju zauzeća javne površine u ulici Prvog srpskog ustanka  radi postavljanja tezgi za prodaju poklona povodom Dana žena, u periodu od 4. do 10. marta.     

(Izvor: sajt Opštine Smederevska Palanka)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.