ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

ДруштвоПолитика

Одржана 53. седница Општинског већа: НА ПРЕДЛОГ САВЕТА ЗА БЕЗБЕДНОСТ ДОНЕТА ОДЛУКА О ПРОМЕНИ РАДНОГ ВРЕМЕНА УГОСТИТЕЉСКИХ ОБЈЕКАТА И ЗАБРАЊЕНА ПРОДАЈА АЛКОХОЛНИХ ПИЋА У СВИМ ПРОДАВНИЦАМА ОД 22 – 06

Одржана је и 53. седница Општинског већа на којој је, поред осталог, на предлог Савета за безбедност, донета одлука око промене радног времена угоститељских објеката на територији Општине Смедеревска Паланка.  Предлог Одлуке подразумева скраћење радног времена свих угоститељских објеката,  петком и суботом од 06:00 до 00:00, осталим данима од 06:00 до 23:00, а ноћни клубови од 21:00 до 02:00 часа после поноћи. Такође се забрањује продаја алкохолних пића у времену од 22 до 6 сати ујутру у свим трговинама, односно продавницама, дисконтима, киосцима, специјализованим продавницама за продају штампе, трговинским центрима и бензинским пумпама. У наведеним објектима на видном месту мора бити постављено упозорење о забрани продаје алкохолних пића у наведеном периоду.  Предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке  прослеђен је одборницима Скупштине општине на усвајање.

На овој седници Општинског већа утврђен је и Предлог Одлуке о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије Завршног рачуна буџета Општине Смедеревска Паланка за 2019. годину.

Чланови већа разматрали су Програме пословања ЈКП „Водовод“, ЈКП „Општинска гробља“, ЈКП „Морава“ , као и Предлог Плана рада Општинског штаба за ванредне ситуације за 2020. годину.

Донет је и закључак о одобравању заузећа јавне површине у улици Првог српског устанка  ради постављања тезги за продају поклона поводом Дана жена, у периоду од 4. до 10. марта.     

(Извор: сајт Општине Смедеревска Паланка)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *