ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

ДруштвоПолитика

Одржана 64. седница Општинског већа

DSC07274Разматрање извештаја о извршењу буџета Општине Смедеревска Паланка за период од 1. јануара до 30. септембра текуће године била је прва тачка дневног реда 63. седнице Општинског већа.

Укупни приходи у периоду јануар-септембар 2014. износе 611.599.040,56 динара, што је 48,5 одсто у односу на планиране приходе за 2014. годину, а 64,7 одсто у односу на планиране приходе за првих девет месеци ове године.

Чланови већа су усвојили Извештај, и он ће бити упућен на усвајање Скупштини општине.

На овој седници усвојен је и предлог Одлуке о приступању изменама Статута Општине Смедеревска Паланка, сходно новим законским решењима о начину избора и мандату правобраниоца, кога ће и убудуће бирати Скупштина општине, али на мандат од пет година.

Чланови Већа усвојили су и предлог одлука о покретању поступка ликвидације над јавним комуналним предузећима „Паланка сервис Смедеревска Паланка“ и „Микуља“.

Утврђен је и предлог Одлуке о утврђивању просечне цене квадратног метра непокретности за утврђивање пореза за имовину за 2015. годину, као и предлог о коефицијенту за утврђивање пореза на имовину за непокретности обвезника који воде пословне књиге.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *