Održana 64. sednica Opštinskog veća

DSC07274Razmatranje izveštaja o izvršenju budžeta Opštine Smederevska Palanka za period od 1. januara do 30. septembra tekuće godine bila je prva tačka dnevnog reda 63. sednice Opštinskog veća.

Ukupni prihodi u periodu januar-septembar 2014. iznose 611.599.040,56 dinara, što je 48,5 odsto u odnosu na planirane prihode za 2014. godinu, a 64,7 odsto u odnosu na planirane prihode za prvih devet meseci ove godine.

Članovi veća su usvojili Izveštaj, i on će biti upućen na usvajanje Skupštini opštine.

Na ovoj sednici usvojen je i predlog Odluke o pristupanju izmenama Statuta Opštine Smederevska Palanka, shodno novim zakonskim rešenjima o načinu izbora i mandatu pravobranioca, koga će i ubuduće birati Skupština opštine, ali na mandat od pet godina.

Članovi Veća usvojili su i predlog odluka o pokretanju postupka likvidacije nad javnim komunalnim preduzećima „Palanka servis Smederevska Palanka“ i „Mikulja“.

Utvrđen je i predlog Odluke o utvrđivanju prosečne cene kvadratnog metra nepokretnosti za utvrđivanje poreza za imovinu za 2015. godinu, kao i predlog o koeficijentu za utvrđivanje poreza na imovinu za nepokretnosti obveznika koji vode poslovne knjige.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.