ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Одржана 7. седница Скупштине општине Смедеревска Паланка: СМЕЊЕНОМ ПРЕДСЕДНИКУ ОПШТИНЕ ПЕТРУ МИЛИЋУ ВРАЋЕН ОДБОРНИЧКИ МАНДАТ, НОВИ ШЕФ ВЛАДАЈУЋЕ ВЕЋИНЕ АНЂЕЛА НЕВЕНКИЋ

У Великој сали СО одржана је 7. седница Скупштине општине Смедеревска Паланка, на којој су, између осталог,  потврђени мандати одборницима са листе „Александар Вучић- Србија побеђује“, па ће се у одборничке клупе, уместо Топлице Пинторовића и Милице Деспотовић, који су изабрани на највише функције у локалној самоуправи, вратити смењени општински функционери Петар Милић и Иван Гајић.

Зачуђује одлука владајуће већине да се одборнички мандат врати Петру Милићу – уместо да се позове на одговорност и пријави надлежним органима – имајући у виду да је после његове смене са функције председника Општине откривено и обелодањено више озбиљних пропуста у раду као и наношење штете општинском буџету, а и неколико случајева који наводе на корупцију, о чему су писали медији уз објављивање веродостојних докумената. Такође, у медијима је објављено, а на основу извора из локалне самоуправе, да је у седмомесечном периоду владавине Петра Милића, дуг Општине Смедеревска Паланка нарастао за око 800 милиона динара, а на функције су постављани, и у јавном сектору запошљавани, рођаци, кумови и комшије.  Све то су и били разлози да Милић буде смењен са места председника Општине и то од стране оних који су га и изабрали…

У даљем току седнице СО одборници су усвојили  предлог одлуке о начину формирања и висини цене услуге дневног боравка „Пуж“ и донели одлуку о изменама Статута Центра за социјални рад, а и о постављењу Добриле Живковић за вршиоца дужности директора због истека мандата претходном директору, а до расписивања конкурса.

Занимљиво је да су одборници ДС-а напустили ово скупштинско заседање, што је био разлог да одборник Родољуб Станимировић напусти ову одборничку групу и најави да ће убудуће наступати као самостални одборник ГГ „Домаћински за Паланку“.

Значајно је истаћи и да је од ове седнице СО нови шеф Одборничке групе „Александар Вучић- Србија побеђује“  Анђела Невенкић, а њен заменик је др Никола Ристић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *