ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Одржана 82. седница Општинског већа

На 82. седници Општинског већа, поред осталог, утврђен је Предлог буџета Општине Смедеревска Паланка за 2021. годину, у износу од 1. 432.645.093 динара.

У складу са одредбама Закона о буџетском систему и Статутом Општине Смедеревска Паланка, биће спроведена јавна расправа Предлога Одлуке о буџету Општине Смедеревска Паланка за 2021. годину, у којој могу да учествују сви заинтересовани, грађани, организације, удружења и остали, а своје примедбе, предлоге и коментаре могу изнети путем мејл адресе: nacrtbudzeta@smederevskapalanka.rs.
На овој седници Већа је утврђен и Предлог кадровског плана Општинске управе за 2021. годину, предлог Програма уређења грађевинског земљишта, изградње и одржавања комуналне инфраструктуре за наредну годину, као и Предлог Одлуке о установљењу манифестације „Зимске дечије чаролије“, која ће се одржавати једном годишње у периоду од 20. децембра до 20. фебруара и биће од посебног значаја у културном, образовном, спортском, туристичком и забавно-рекреативном смислу, а спроводиће је Установа Културни центар.
Чланови Општинског већа утврдили су и Предлог оперативног плана за одбрану од поплава за воде другог реда, Предлог процене ризика од катастрофа, Предлог плана заштите и спасавања за Општину Смедеревска Паланка, Предлог програма коришћења средстава буџетског фонда за заштиту и унапређење животне средине за 2021, Програме коришћења субвенција појединих предузећа и установа, као и измене и допуне Програма пословања и финансијског плана за текућу 2020. годину.
Донет је и закључак о заузећу јавних површина у улици Првог српског устанка, од Комерцијалне банке до зграде „Турист“, ради постављања тезги за продају новогодишњих и божићних поклона у периоду од 15. децембра до 7. јануара 2021. године, а издавање дозвола за постављање тезги вршиће Одељење за урбанизам, грађевинарство, имовинско-правне и стамбене послове.
Коначну одлуку о свим наведеним тачкама дневног реда ове седнице Општинског већа ће донети одборници на наредној седници Скупштине општине.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *