Održana 82. sednica Opštinskog veća

Na 82. sednici Opštinskog veća, pored ostalog, utvrđen je Predlog budžeta Opštine Smederevska Palanka za 2021. godinu, u iznosu od 1. 432.645.093 dinara.

U skladu sa odredbama Zakona o budžetskom sistemu i Statutom Opštine Smederevska Palanka, biće sprovedena javna rasprava Predloga Odluke o budžetu Opštine Smederevska Palanka za 2021. godinu, u kojoj mogu da učestvuju svi zainteresovani, građani, organizacije, udruženja i ostali, a svoje primedbe, predloge i komentare mogu izneti putem mejl adrese: nacrtbudzeta@smederevskapalanka.rs.
Na ovoj sednici Veća je utvrđen i Predlog kadrovskog plana Opštinske uprave za 2021. godinu, predlog Programa uređenja građevinskog zemljišta, izgradnje i održavanja komunalne infrastrukture za narednu godinu, kao i Predlog Odluke o ustanovljenju manifestacije „Zimske dečije čarolije“, koja će se održavati jednom godišnje u periodu od 20. decembra do 20. februara i biće od posebnog značaja u kulturnom, obrazovnom, sportskom, turističkom i zabavno-rekreativnom smislu, a sprovodiće je Ustanova Kulturni centar.
Članovi Opštinskog veća utvrdili su i Predlog operativnog plana za odbranu od poplava za vode drugog reda, Predlog procene rizika od katastrofa, Predlog plana zaštite i spasavanja za Opštinu Smederevska Palanka, Predlog programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu i unapređenje životne sredine za 2021, Programe korišćenja subvencija pojedinih preduzeća i ustanova, kao i izmene i dopune Programa poslovanja i finansijskog plana za tekuću 2020. godinu.
Donet je i zaključak o zauzeću javnih površina u ulici Prvog srpskog ustanka, od Komercijalne banke do zgrade „Turist“, radi postavljanja tezgi za prodaju novogodišnjih i božićnih poklona u periodu od 15. decembra do 7. januara 2021. godine, a izdavanje dozvola za postavljanje tezgi vršiće Odeljenje za urbanizam, građevinarstvo, imovinsko-pravne i stambene poslove.
Konačnu odluku o svim navedenim tačkama dnevnog reda ove sednice Opštinskog veća će doneti odbornici na narednoj sednici Skupštine opštine.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.