Održana sednica Skupštine opštine: USVOJEN REBALANS BUDŽETA

Održana je druga sednica SO Smederevska Palanka na kojoj su usvojene sve tačke predviđene dnevnim redom. Najznačajnija se odnosila na rebalans budžeta opštine, koji je uvećan za više od 200 miliona dinara i iznosi preko milijardu i 800 miliona dinara.

Odbornici su usvojili i Odluku o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta za 2021. godinu, kao i Odluku o završnom računu budžeta.

Potvrđeni su mandati odbornicima sa liste „Aleksandar Vučić – zajedno možemo sve“ Jovani Barać, Nikoli Cvetkoviću i Nikola Šljukiću i konstatovan je prestanak mandata Mioljubu Radovanoviću i Ivanu Gajiću zbog postavljenja na funkcije pomoćnika predsednika Opštine.

Zbog ostvke konstatovan je i prestanak mandata Nikoli Miniću sa liste ”Narodna stranka, Pokret slobodnih građana – Ujedinjeni za Palanku – Nenad Milojičić“.

Za novog Opštinskog pravobranica postavljen je Nenad Mladenović, dok je ombudsman Zoran Stojkovac, a sa mesta v.d. direktora JKP „Palanka 2020“ razrešen je Nenad Jančić i postavljena je Miroslava Stanković Đuričić.

Usvojena je i Odluka o mreži objekata, vaspitnih grupa, broja deca i vaspitnog osoblja potrebnog za neposredan rad sa decom i Odluka o utvrđivanju broja dece u vaspitnim grupama PU „Čika Jova Zmaj“ za 2022/23. godinu.

Odbornici su usvojili Odluko o finansijskoj podršci energetske sanacije porodičnih kuća, a data je i saglasnost na finansijske izveštaje, zatim izveštaje o radu i poslovanju javnih preduzeća i ustanova za 2021. godinu kao i na izmene i dopune godišnjeg i finansijskog plana rada za 2022. godinu.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.