ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Одржана седница Скупштине општине: УСВОЈЕН РЕБАЛАНС БУЏЕТА

Одржана је друга седница СО Смедеревска Паланка на којој су усвојене све тачке предвиђене дневним редом. Најзначајнија се односила на ребаланс буџета општине, који је увећан за више од 200 милиона динара и износи преко милијарду и 800 милиона динара.

Одборници су усвојили и Одлуку о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета за 2021. годину, као и Одлуку о завршном рачуну буџета.

Потврђени су мандати одборницима са листе „Александар Вучић – заједно можемо све“ Јовани Бараћ, Николи Цветковићу и Никола Шљукићу и констатован је престанак мандата Миољубу Радовановићу и Ивану Гајићу због постављења на функције помоћника председника Општине.

Због оствке констатован је и престанак мандата Николи Минићу са листе ”Народна странка, Покрет слободних грађана – Уједињени за Паланку – Ненад Милојичић“.

За новог Општинског правобраница постављен је Ненад Младеновић, док је омбудсман Зоран Стојковац, а са места в.д. директора ЈКП „Паланка 2020“ разрешен је Ненад Јанчић и постављена је Мирослава Станковић Ђуричић.

Усвојена је и Одлука о мрежи објеката, васпитних група, броја деца и васпитног особља потребног за непосредан рад са децом и Одлука о утврђивању броја деце у васпитним групама ПУ „Чика Јова Змај“ за 2022/23. годину.

Одборници су усвојили Одлуко о финансијској подршци енергетске санације породичних кућа, а дата је и сагласност на финансијске извештаје, затим извештаје о раду и пословању јавних предузећа и установа за 2021. годину као и на измене и допуне годишњег и финансијског плана рада за 2022. годину.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *